Anasayfa , Avrupa , İnnsbruck’ta Emperyalist Savaşa ve müdahaleye karşı Miting !

İnnsbruck’ta Emperyalist Savaşa ve müdahaleye karşı Miting !

IMG_0494İNNSBRUCK | 14 – 09 – 2013 | İnnsbruck’ta  Tirol Demokratik Güç Birliği  Suriye Halklarına karşı yapılması planlanan Emperyalist saldırı ve işgal planlarını Protesto etti. Protesto Mitingi İnnsbruck’un Merkezinde yapıldı. Yaklaşık 120 kişinin katıldığı eylemde Almanca ve Türkçe bildiriler dağıtıldı, okundu ve Emperyalist işgale karşı Konuşmalar yapıldı. Miting’te önümüzdeki haftada Taksim’de başlayan ve Türkiye ye yayılan ve en son ÖDTÜ’de yol yapımına karşı ayağa kalkan halk hareketi; çeşitli bölgelerde dayanışma protestoları yapıldı. Yine Antakya da Ahmet Atakan isimli Devrimciyi katleden devlet şiddeti İnnsbruc’kta Protesto edilecek. Gelişmelere yönelik yürüyüşler yapılaçak.

Savaş cığırtganlığı yapan Emperyalistler Suriye halklarına tehdid savurmakta

 Yaklaşık iki yılı aşkın bir süredir ve her geçen gün şidetlenerek devam eden, yüz bini aşkın masum insanın hayatını kaybettiği bir savaş ve insanlık  dramı yaşanmakta.                                                                                                                                                         Iraktaki Vahşet daha belleklerden silinmeden aynı senaryolar Suriyede devrede.  Birleşmiş Milletlere bağlı silah denetçileri Suriye‘de araştırmalarını sürdürürken, kimyasal silahları kimin kullandığı daha kesinleşmemişken; emperyalist   ABD, AB içindeki Fransa, İspanya,  İngiltere ve onların taşeronları Suudi Arabistan, Türkiye ve Katar savaşa hazırlık yapmakta.

IMG_0495 AKP hükümeti  Emperyalist projeler ve Poitikalar uğruna Orta-Doğuyu kan gölüne çevirdi. Halklara katliam ve zülüm üzerinden  Orta-Doğuda egemenlik hayalleri kuran AKP’nin hayalleri şimdiden sönmüş görünüyor. Bu hezayanla dahada saldırganlaşan AKP içte ve dışta savaş çığırtganlığı yapmakta.  AKP iktidarının ciddi bir sarsılma  yaşadığı, Türkiyede gelişen Halk hareketinin AKP ikidarını sonunu hazırladığını belirtmek gerekmektedir.

El kaide ve İslami Yobaz Ceteler Kürtlere ve Alevilere saldırmakta

 Suriyede yaşayan Aleviler, Hristiyanlar, Ermeniler, Yezidiler, Asuriler, Durziler ve Araplar, Sunniler farklı etnik kimlik ve inançlardaki Halklar tam bir İnsanlık dramı yaşamaktadır.  Bu zulümden kurtulmak için yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda bırakılan insanların, yolları kesilerek arabalardan indirilip, sorgulanıyor ve kendi inançlarına mensup olmadıkları tespit edildiginde vahşice katledilmektedirler

Foto

Kürtler her zaman olduğu gibi savaşın derin acısını çekmekte. Kürtlerin  Rojavadaki Demokrasi ve özgürlükler mücadelesi sonucu ortaya çıkan Objektif şartları kendi lehlerine cevirmeleri için fırsatlar doğmuştur.  Bunun içinde AKP İktidarı  istediğini alamayınca Kürtlere yönelik İslami ceteleri örgütleyip Rojavada katliamlar ve vahşetler, kıyımlar yapmaktalar. Bugün Rojava devrimi Kürtlerin kendi kaderlerini kendilerinin belirlemesinde daha doğal bir yol yoktur.

Arap, Kürt, Yezidi, Ermeni ve diğer Halkların birlikte  Demokrasi mücadelesinin yanında olduğumuzu, desteklediğimizi haykırmaktayız.

Emperyalistlerin çokca dilinde düşürmedikleri ve her defasında sarıldıkları Demokrasi ve özgürlükleri bastırmak için işgal ve savaşlar, müdahaleler yapmakta. Kendileri değilmi, ezeli diktatörlerlerini destekleyen ve koruyanlar. Ne zamanki Halkların Demokrasi ve özgürlükler mücadelesi gelişirse, bunun önünü kesmek için her türlü İşbirlikcileriyle, Komplo ve yalanlarıyla, Halkların Demokrasi-özgürlükler mücadelesini engelemeye kalkışmaktalar.

Suriye´deki Demokrasi ve Özgürlükleride ancak Suriye Halklarının mücadelesiyle geleçeğidir. Çözüm adresi Suriye´de yaşayan tüm halkların ve onların demokratik iradeleridir.

Suriye´ye yapılacak bir dış müdahaleye, sebebi ne olursa olsun, karşı olduğumuzu tüm kamuoyunun bilgisine sunarız. Haksız savaşlara, kıyımlara ve haksızlıklara karşı duran, mazlum halkların yanında olmaya devam edeceğiz.

 

Emperyalist Savaş ve müdahaleye hayır !

Savaşsız ve sömürüsüz bir dünya için mücadeleye !

Yaşasın Halkların Kardeşliği !