Anasayfa , Haberler , Sosyalist Parti’den Sami Solmaz İçin Valiliğe Mektup

Sosyalist Parti’den Sami Solmaz İçin Valiliğe Mektup

franceREIMS | 08-06-2015 | Alman devletinin Almanya, Fransa, İsviçre ve Yunanistan’da yaptığı tutuklama terörüyle tutuklanarak Fransa’nın Reims şehrindeki hapishaneye konulan Sami Solmaz‘a özgürlük için çalışmalar devam ediyor. Mahkemede Alman devletinin talep ettiği “Almanya’ya iade” talebi kabul edilen Solmaz için avukatların yaptığı başvuru sonucu temyiz mahkemesi gerçekleşecektir. Mahkeme tarihi gelene kadar özgürlüğü için çalışmalar yürüten Sami Solmaz’ın yoldaşları, Sosyalist Parti yetkililerine ulaşarak Solmaz hakkında bilgiler verdi.

Bu bilgilerin sonucu, Reims Belediye Meclis Üyesi Alexandre Tunç, Sosyalist Parti Marne Federasyonu başkanına, valiliğe ulaştırılması talebiyle bir mektup gönderdi.

Tunç, mektubunda tutsak Sami Solmaz hakkında genel bilgilerin yanı sıra Almanya, Fransa, İsviçre ve Yunanistan’da başlatılan operasyonlar ve Solmaz’ın tutuklanma süreci hakkında bilgiler verdi. Tunç, operasyon iddianamesinde yer alan “terör örgütü” vurgusuna dikkat çekerek, TKP/ML‘nin Avrupa Birliği ve Avrupa ülkelerinde “terör listesi”nde yer almadığını belirterek, TKP/ML ve TKP/ML’nin yürüttüğü faaliyetler hakkında kısa bilgilendirme yaptı. Yine Sami Solmaz’ın Fransa’da “politik ilticacı” olarak oturum aldığını ve Solmaz’ın özgürlük ve insan hakları mücadelesini hem Türkiye’de hem de Fransa’da sürdürdüğünü vurgulayan Tunç, bu bağlamda Solmaz’ın haklarının savunulması ve özgürlüğü için çaba sarf edilmesi gerektiğini belirtti.

Önümüzdeki günlerde Sosyalist Parti Marne Federasyonu başkanının, bu bilgiler doğrusunda valiliğe mektup gönderilmesi beklenirken, cuma günü ise Sami Solmaz’ın özgürlüğü için Fransa Adalet Bakanlığı’na faks gönderme eylemi gerçekleştirilecek.