Home , Haberler , Hükümet Demirtaş’ın İmralı’ya gidişini engelledi

Hükümet Demirtaş’ın İmralı’ya gidişini engelledi

demirtasiMRALI |14-10-2013 |BDP Heyeti  Abdullah Öcalan’la görüşmek için İmralı yolunda. Geçen görüşmelerde heyette yer alan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, AKP hükümetine ve Türkiye Başbakanı Erdoğan’ın açıkladığı pakete dönük eleştirileri ardından İmralı’ya gidişi engellendi.

BDP Heyeti yaklaşık bir ay aradan sonra bugün Abdullah Öcalan’la görüşecek.

Heyette, BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ile İdris Baluken yer alıyor. Geçen görüşmelerde yer alan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise  engellendi.

AKP Hükümeti’nin heyete ilişkin ilk müdahalesi bu değil..

Daha önce de “Kandil’in üzerinde savaş uçakları ve heronlar gezerken müzakere olmaz” dediği için DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, Gezi direnişi sırasında Hükümet’in politikalarını eleştirdiği için BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in de İmralı’ya gitmesi engellenmişti.

AHMET TÜRK, SIRRI SÜREYYA ÖNDER DE ‚VETO‘ EDİLMİŞTİ

Ahmet Türk, 3 Ocak’ta İmralı adasında yapılan ilk görüşme ardından, Hükümetin bu tarihi fırsatı iyi değerlendirmesini istemişti.

Ahmet Türk’ün eleştirilerine tahammül edemeyen AKP, Türk’ün sonradan adaya gitme başvurularını reddetti.

Adaya gidişleri engellenenler arasında BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak ile DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk da bulunuyor.

İmralı’daki rehin politikalarını, süreci sabote etme pahasına harcayan AKP Hükümeti ve Erdoğan, son olarak BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’i hedef tahtasına koydu.

Erdoğan, Önder’in Gezi parkı direnişine destek verdiğini gerekçe göstererek, adaya gitmesini engelledi.

PAKET ELEŞTİRİSİ ARDINDAN

Son olarak BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş Amed’de düzenlediği basın toplantısında AKP’nin açıkladığı paketin boş bir paket olduğunu belirtmiş, „Açıkladığı paketin süreçle de alakası yok. Ortada diyalog da yok. Hükümet fiili olarak süreci bitirmiş haldedir“ demişti.

Dün de AKP Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay “Basit düşünen bir iktidar‘ diyor paketi yürüten iktidarla ilgili. ‚Süreci bitiren bir paket‘ diyor. ‚Hükümet süreci fiilen bitirmiş haldedir‘ diyor, eşbaşkan diyor. ‚Diyalog da yok süreç de yok‘ diyor” sözleriyle BDP’yi ve Demirtaş’ı hedef almıştı.

Öcalan’ın çözüm süreci ve AKP’nin yaklaşımı konusunda söyleyecekleri, sürecin gidişatını da belirleyecek..