Home , Avrupa , Hollanda'da kaçak kalanlara ceza

Hollanda'da kaçak kalanlara ceza

HOLLANDA | 15 – 12 – 2012 | Adalet ve Güvenlik’ten sorumlu Devlet Bakanı Fred Teeven, dün yaptığı açıklamada Hollanda’da kaçak kalanlara 3 bin 900 euro para cezasına çarptırılmasının önerildiğini duyurdu.

Bakanlık tarafından teyit edilen bu teklife göre, Hollanda’da kaçak kalma bir suç olarak sayılacak. Teeven’in teklifi bugünkü bakanlar kurulu toplantısında ele alınacak.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, polisin hemen kaçak göçmen avına çıkmayacağı ancak rutin kontrollerde geçerli bir oturuma sahip olmayan kaçak kişilerin yakalanması durumunda para cezası kesileceği bildirildi.

Ayrıca, ülkede kaçak kalan kişinin sınır dışı edilip edilemeyeceğine de bakılacak. Yakalanan kaçaklar bu süre içinde gözaltında tutulacak. İkinci kez yakalanan kaçaklara, Avrupa içinde seyahat etme yasağı getirilecek. Aynı kişilerin kaçak olarak ülkede kalmaya devam etmeleri ve yakalanmaları durumunda da hapis cezasına çarptırılacak.
Kira tefecisi

VVD ve PvdA koalisyon protokolünde, ülkede yasadışı olarak kalanların cezalandırılması konusunda anlaşma sağlanmıştı. Bu anlaşma bundan önceki PVV’nin dışarıdan desteklediği VVD ve CDA koalisyon hükümeti protokolünde de yer almış, fakat uygulamaya konulmamıştı.