Anasayfa , Bildiriler , HAYATIMIZ VE HAKLARIMIZ İÇİN KARARIMIZ; “HAYIR”!

HAYATIMIZ VE HAKLARIMIZ İÇİN KARARIMIZ; “HAYIR”!

HAYATIMIZ VE HAKLARIMIZ İÇİN KARARIMIZ; “HAYIR”!

Hakim sınıfların ülkeyi yönetememe krizinden de kaynaklı, aceleyle meclisten çıkartılan referandum aldatmacası, Nisan ortalarında yapılacak. Gezi Direnişi’nden bugüne yükselen halk muhalefetini, tüm saldırılara ve katliamlara rağmen istediği gibi etkisizleştiremeyen iktidar sahipleri, yasama/ yürütme/ yönetme/ gibi devlet aygıtlarını ayakta tutan mekanizmaları da tek tipleştirerek, bir adamın iradesine sunmak istiyorlar. Yeni Kadın olarak biz de referandumda “HAYIR” diyoruz. Çünkü;

Nasıl giyineceğimize, evlilik yaşımıza, kaç çocuk doğuracağımıza, sokakta nasıl ve hangi saatlerde gezeceğimize, kendimiz karar vermek için… Gebe halimizle sokakta, parkta rahatça gezinmek ve nerede olursa olsun istediğimizde ağız dolusu gülebilmek için, “HAYIR” diyoruz!

Erkeğin eklentisi, annesi, eşi, kızı, sevgilisi olarak değil, toplumsal yaşamın her alanında bir birey olarak yer almak istediğimiz için…  Erkeğin namusu değil, namusumuz yaşamdaki duruşumuz olduğu için “HAYIR” diyoruz!

Cinsiyet ayrımcılığına, dil, din, ırk ayrımına karşı olduğumuz için… Başkanlık sistemi ile tıkanan sisteme bir soluk borusu açmak değil, soluk borularına ot tıkamak için “HAYIR” diyoruz!

İşçi ve emekçilerin, akademisyenlerin, gazetecilerin, öğretmenlerin OHAL’lerle KHK larla meslekten, kürsülerinden uzaklaştırılmalarına, hırsızların, tecavüzcülerin hapishanelerden salınıverilip, muhalif tüm kesimin tek tek tutuklanmalarını redettiğimiz için “HAYIR” diyoruz.

Yangın yerine çevrilen Türkiye coğrafyasında ortak hareket etme bilincini ve muhalefetin gücünü bir arada gösterebilmek, bu demokrasi oyununda kazanılacak her mevzinin uzun soluklu mücadelemizin bir parçası olacağı bilinciyle “HAYIR” diyoruz…

Yılları kapsayan can pahası mücadeleler ile elde ettiğimiz haklarımıza, mevzilerimize yaşamlarımıza ve yaşam alanlarımıza sahip çıkabilmek için “HAYIR” diyoruz!

Henüz oyun çağındaki çocuklarımızın küçücük bedenlerinin, evlilik müessesesi altında kesintisiz tecavüzlerle tarümar edilmesini kabul etmediğimiz için “HAYIR” diyoruz.

Avrupa’da yaşayan milyonlarca göçmen emekçi kadınlar olarak, bizlerin buralarda sürgün hayatı yaşamamızın nedeni olan TC faşizmine karşı, emeğimize, bedenimize ve kimliğimize yönelik baskı, sömürü ve katliam uygulamalarına sessiz kalmayacağımız için “HAYIR” diyoruz!

HDP Milletvekilleri tutuklanarak, milyonlarca halkın iradesinin yok sayılmasını kabul etmediğimiz için “HAYIR” diyoruz!

Faşizmi ve şer cephelerini alt edebilmek, önümüze çıkan bariyerleri aşabilmek, özgür yarınlar yaratma mücadelesinde hep birlikte yeniyi inşa edebilmek adına, başta kadınlar olmak üzere, faşizme karşı mücadelenin taktiksel yöntemlerinden birisi olarak gördüğümüz referanduma giden süreçte, herkesi “HAYIR” demeye çağırıyoruz. Biliyoruz ki; faşizm, ne referandumlarda kullanacağımız hayır oylarıyla, ne de parlamento aracılığıyla alt edilebilir. Bu kavga alanlarda, sokaklarda, meydanlarda, dağlarda, barikatlarda, fabrikalarda kazanılacaksa, HAYIR‘larımızı oralara kanalize edebilmektir aslolan.

Gün; direniş günü…Gün; ne pahasına olursa olsun, faşizme karşı ayağa dikilme günü… Çok geç olmadan ses ver, güç kat, isyanını ve öfkeni kuşan!… Faşizmin kadın ve çocuk merkezli tüm cinsiyetçi saldırılarına, yaptırımlarına, yasalarına karşı direnişi giyin, sen de “HAYIR” de!… Unutmayalım ki ellerimizi, emeklerimizi ve yüreklerimizi birleştirdiğimizde DAHA GÜÇLÜYÜZ!

  • Yaşamlarımızı Ve Yaşam Alanlarımızı Korumak İçin Hayır!
  • Militarizmi Ve Toplumsal Cinsiyet Ayrımcılığını Kabul Etmediğimiz İçin Hayır!

Yeni KADIN