Anasayfa , ATİK , FAŞİST-IRKÇI SALDIRILARA GEÇİT YOK!

FAŞİST-IRKÇI SALDIRILARA GEÇİT YOK!

atikATİK | 28 – 10 – 2013 | Viyana Türkiyeli İşçiler Derneğimize Irkçı Saldırı!  FAŞİST-IRKÇI SALDIRILARA GEÇİT YOK!

Avrupa’da kurumsal bir yapılanmaya dönüşen ırkçılık, her geçen gün saldırılarına bir yenisini eklemeye devam ediyor. Avrupa devletlerinin aleni bir şekilde büyütüp beslediği ırkçı çeteler; artık gündüz şehrin en işlek yerinde dahi saldırılarını rahat bir şekilde gerçekleştirme ‘cesaretini’ göstermektedirler. Bu ‘cüreti’ kendisini besleyen egemen sistemde alan ırkçı gruplar; 27 Ekim 2013 Pazar günü öğlen saatlerinde Avusturya’nın Viyana şehrinde kırk yıldır göçmenlerin ekonomik ve demokratik talepleri noktasında faaliyet yürüten Viyana Türkiyeli İşçiler Derneğimize (VTİD) saldırıda bulunmuşlardır. Saldırı esnasında toplantı yapan KOMintern aktivisti bir arkadaşımız yaralanmıştır. Dernekte bulunan arkadaşlarımız ile toplantıda olan KOMintern üyelerinin saldırıya karşı durmaları sonucundan derneğimiz yönelik yapılan bu ırkçı saldırı geri püskürtülmüştür. Yaralanan arkadaşımızın bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyor, saldırı esnasında derneğimizde bulunan arkadaşlarımız ile KOMinteren aktivisleri ve derneğimizin yönetim kurulu ve üyelerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Bugüne kadar gerçekleştirilen her türlü ırkçı ve ayrımcı saldırıların karşısında olduğumuz gibi, bugün ve bundan sonra da yapılacak tüm faşist-ırkçı saldırılara karşı durarak, bu saldırıları ilerici yerli ve göçmen emekçilerle birlikte boşa çıkartacağız.

2008 Ekonomik krizi ile birlikte Avrupa genelinde bir yükseliş trendi içinde olan ırkçı ve faşist partiler, artık kriz öncesi olduğu gibi ‘azınlık politik güç’ durumunda değiller. Mevcut egemen sistemin uyguladığı politikalar neticesinde ırkçılık geniş yoksul kitleleri etkisi altına almaya devam ederken, ne yazık ki güç olarak büyümeye de devam etmektedir. Irkçı düşünüş, söylem ve eylem tarzı politik, kamusal ve toplumsal alanlarda gittikçe yaygınlaşarak, derinleşiyor ve üstelik kalıcılaşarak kamusal bir hale dönüşmüş durumdadır. Avrupa devletlerinde Irkçılık siyasal olarak kamusal, kültürel, toplumsal, sistemsel boyutlarıyla yaygınlaşmaya devam etmektedir. Bu yaygınlaşma çok tehlikeli bir durum iken, diğer bir önemli tehlike ise, ‘korku, fobi ve ötekileştirme’ üzerine kurulu bu siyasetin yaygınlaştırılmasıdır. Bu anlamda burjuva, küçük burjuva politik partilerin de giderek daha fazla ırkçı akım içerisine dahil olmaktadırlar. Dolayısıyla ırkçılık Avrupa’da insanlık için büyük bir tehlike olma yolunda yükselişine hız kesmeden devam ediyor.

Yükselişte olan ırkçı gruplar saldırılarına bir yenisi daha eklemiş durumdalar. Saldırıya maruz kalan Avusturya Türkiyeli İşçi Gençlik Federasyonumuza bağlı derneğimiz, kurulduktan bugüne kadar faşist ve ırkçı saldırılara karşı anti-faşist bir çizgi izlemiş; ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı onlarca başarılı kampanya yürüttüğü içinde ırkçı parti ve bu çetelerin hedefi haline gelmiştir. Bu anlamda bugüne kadar yapılan ırkçı saldırıları her seferinde boşa çıkaran VTİD bu saldırıya karşıda güçlü bir duruşla cevap vererek boşa çıkarmıştır. Irkçı çetelerin bu saldırıda emellerine ulaşmasını engelleyerek boşa çıkaran derneğimiz, bundan önce olduğu gibi bu saldırıda da daha da güçlenerek çıkmasını bilecektir.

Her türden ırkçı ve ayrımcı saldırılar, halkların kardeşliği ile işçi ve emekçilerin birliğini parçalamayı hedeflemektedir. Buna izin asla vermeyerek, faşizme ve ırkçılığa  karşı mücadelemizi yükseltmeye devam edeceğiz. Derneğimize yönelik faşist ve ırkçı çetelerin bu saldırısını kınıyor, bu saldırılara karşı tüm anti-faşist, ilerici güçlerin tepki vererek, seslerini yükselterek ırkçı saldırılara geçit vermemeye ve tavır almaya çağırıyoruz.

VTİD’e Yönelik Gerçekleştirilen Faşist Saldırıyı Nefretle Kınıyoruz!

Kahrolsun Faşizm ve Her Türden Gericilik!

Yaşasın Halkların Kardeşliği!