Home , Avrupa , Hava saldırıları Londra’da protesto edildi

Hava saldırıları Londra’da protesto edildi

LONDRA | 28 – 08 – 2011 | İngiltere’nin başkenti Londra’da, Türk ordusunun hava saldırıları ile PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesinin engellenmesi kitlesel bir yürüyüşle protesto edildi.

Britanya Halk Meclisi, Fed-Bir, Kürt Toplum Merkezi, Londra Halkevi, KNK, Roj Women, Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi, GİK-DER (Göçmen İşçiler Kültür Derneği), Tohum Kültür Merkezi, Yeni Kadın- Londra Komitesi, Yeni Demokratik Gençlik, Sosyalist Kadınlar Birliği, Day-Mer, Özgür Roni gençlik Meclis’inin organize ettiği ortak protesto yürüyüşü Saat 14.00 ‚te Manor House Underground istasyonunu önünde başladı.

Türk ordusunun Güney Kürdistan’a yönelik hava saldırıları ile PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesinin engellenmesinin protesto edildiği yürüyüşe tüm kurumlar kendi bayrak ve pankartlarıyla katıldı. İngilizce “Kürdistan’daki katliama son, yaşasın halkların kardeşliği” pankartı altında gerçekleştirilen yürüyüşte sık sık, “PKK halktır halk burada”, Kürdistan’daki savaşa son”, “dün Hitler, bugün Erdoğan”, “Terörist Türkiye” ve “Terörist İran” şeklinde sloganlar atıldı.

Haringey Belediyesi önüne kadar devam eden yürüyüş ardından, Türk ve İran ordularının saldırıları ile uluslar arası toplumun bu saldırılar karşısındaki sessizliğinin protesto edildiği bildiri okundu. Bildiride ayrıca Türk ve İran ordularının saldırı ve işgal girişimine karşı topyekün direniş çağrısında bulunuldu.

Yaklaşık 3 saat süren sürüyüş, atılan sloganlarla son buldu. (ANF)