Anasayfa , Haberler , TUDEF: 'AKP 'yardımları' seçim rüşvetidir'

TUDEF: 'AKP 'yardımları' seçim rüşvetidir'

tudefTUNCELİ | 10 – 02 – 2009 | Tunceli Dernekleri Federasyonu (TUDEF) yayımladığı bir açıklamada AKP tarafından 3.300 aileye başlatılan beyaz eşya dağıtımını eleştirdi. TUDEF, her türlü hak gaspını yapan hükümetin ‘yardım’ paketlerinin kendisi için yatırımdan başka birşey olmadığını söyledi. ‘Yardımları’ seçim rüşveti olarak nitelendiren TUDEF aynı zamanda sordu: “evinde şebeke suyu bağlı olmayan köylü, çamaşır ve bulaşık makinalarını hangi şebekeye bağlayacaklar?”

Açıklamanın tümü ise şöyle:

 Ülkenin birçok yerinde kömür dağıtımı yapan AKP şimdi de beyaz eşya dağıtmaya başladı. İlimiz Dersim’de halka “yardım” yapmak için bölgeye tırlar dolusu beyaz eşya götüren AKP, seçimlere kadar durmayacağa benziyor! Tunceli valililği tarafından belirlenen 3 bin 300 aileye beyaz eşya dağıtımı başlatıldı. İlk olarak Nazimiye ilçesinden başlanan “yardım”lar için ilçeye 5 tır dolusu beyaz eşya götürüldü. Hükümette kaldığı süre boyunca her türlü hak gaspının altına imza atan ve çalma-çırpma konusunda her zaman ‘yola devam diyen’ AKP şimdi halktan aldıkları ile kendisi için yatırımlar yapmaktadır.               

 Tunceli valiliği yardımların sosyal devletin sorumluluğu gereği olduğunu söylüyor.Evet  sosyal devlet olgusuna karşı değiliz ama sosyal devlet olgusunun ülke genelinde ne kadar işletildiğini sanıyoruz tüm kamuoyu yakından takip etmektedir. AKP’ nin sosyal devlet  anlayışı koca bir yalandan ibarettir. Ülke nüfusunun büyük bir çoğunluğu açlık ve yoksulluk sınırında yaşamaktadır. Halkı yoksullaştıran ve açlığa  mahkum eden  AKP hükümeti onuru kırılmış bir sadaka toplumu yaratmak istemektedir.  İlimiz Tunceli’de  dağıtılan beyaz eşya ve diğer yardımlar devletin sosyal olgusundan ziyade AKP nin  hizmetine sunulmuş seçim rüşvetidir.

Muhtaç hale düşürdüğü halkın ağzına, seçimlere kadar, ‘bir parmak bal’ çalma yöntemi izleyen AKP’nin beyaz eşyadan sonra ne dağıtacağınıda gerçekten merak ediyoruz. 5 milyon TL değerinde beyaz eşyayı seçim yatırımına dönüştüren AKP’nin bu 5 milyon TL’yi kime kazandırdığı ise ayrı bir merak konusu?

Ayrıca Tunceli Valisi Mustafa Yaman’nın Vali olmaktan çok AKP il başkanı gibi davrandığınıda kamuoyu yakından takip etmektedir..Yardımların ağırlıklı olarak AKP ye üyeliğini yaptıran ve  oy vereceğini söyleyen isim listelerine çıkması dikkatlerden kaçmamaktadır.Ayrıca evinde şebeke suyu bağlı olmayan köylü, çamaşır ve bulaşık makinalarını hangi şebekeye bağlayacaklarınıda buradan sormak istiyoruz.

 Tunceli valiliği  Tunceli’li yoksulları ve onların beyaz eşyaya ihtiyacı olduğunu yerel seçimlere  bir ay gibi kısa bir süre  kalamı fark etmiştir. . Dağıtılan eşyaları halktan toplanan vergilerle alınmaktadır. AKP hükümetinin halka vaat edeceği hiçbir gelecek yoktur. Daha dün  Başbakan ve onun  AKP si Kürt vatandaşlarımıza ‘Ya sev ya terk et’ söyleminde bulunmuştur. O yüzdendirki Dersimli’ler bu sevgiye bu gün şüpheci yaklaşmak zorundadırlar.

 Dersim halkı eşyalarla satın alınacak bir halk değildir. Bu Halk 12 Eylül darbecilerinin çıkarmış olduğu 82 Anayasasının referandumunda yüzde doksanların üzerinde hayır demiş bir halktır.İnsanlık onuru eşyayla satın alınamaz. Bugün kendilerini eşya ile mevki ile para ile satanlar halkı da bu tür malzemelerle satın alacağını sanıyorlar. Esas burada satılmışlar kendileridir, gözlerini daha fazla para kazanma hırsı bürümüş bu kişilerin yaptıkları, geleceğe onursuz bir kültür bırakmaktır. Biz Dersimli kuruluşlar  kültürümüzü bu gerici anlayışın temsilcilerine ve onların taşeronlarına teslim etmeyeceğiz .Dersim toprakları çok Hızır paşalar gördü.ama her defasında aslına rücü etti.çünkü dersim onurlu bir coğrafyadır ve onuruna sahip çıkacaktır .

Kamuoyunun dikkatini çekmek istediğimiz diğer bir konu ise TRT 6 ya ilişkindir.Evet bu ülkede yaşayan tüm ulus ve azınlıkların kendi dillerinde  ve kültürlerinde kendilerini ifade etme hakları olmalıdır ve devlet erki bu özerkliğe karışmamalıdır.

TRT 6 bir oyundur, bir kapandır,  Daha anlaşılır bir deyimle Kürtlere karşı yürütülen özel savaşın çok daha özel bir aracıdır. Kürtçe ile cilalanmış, Kürt kültürü ile sıvanmış, kendini yitiren, kendi özlerine ters düşen, kendilerini inkâr eden ve kendilerini dolar karşılığında pazara süren birkaç Kürdün kullanacağı bir araçtır. Bu araç Kürtlere, Kürt kültürüne, Kürt sanatına ve Kürt dilene karşı kullanılacak özel savaşın bir Truva atı rolünü da oynayacaktır.

TRT 6’nın samimi bir proje olduğunu maalesef düşünmemekteyiz. samimi bir proje olabilmesi için özerk bir yapısının olması gerekmektedir.ama özerk bir yapı olması bi yana  bu televizyon kanalının başına  Sinan İlhan isminde bir kişi atanmıştır.sinan ilhanı kamuoyu da yakından tanımaktadır.Bu yüzden bu kanalın özel ve psikolojik  savaşın çok özel bir aracı olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Gerçekten de bunun için tarihin derinliğine inmeye gerek yoktur.  

DERSİM ONURDUR,ONURUNA SAHİP ÇIK !

DURMAK YOK,RÜŞVETE DEVAM !

DERSİM HALKI ONURURUNUDA;OYUNUDA SATMAYACAKTIR !