Anasayfa , Avrupa , Hannover'de Nazilere geçit verilmedi, kitleler alanlara aktı

Hannover'de Nazilere geçit verilmedi, kitleler alanlara aktı

1mayisHANNOVER | 05 – 05 – 2009 | Öfke bilenecek, tarih ilerleyecek, yaşamı var edenler geleceği de yaratacaktır. İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs 2009 emperyalist burjuvazinin mevcut kriziyle yaşamları daha fazla daraltılan işçi ve emekçilerin gelecek vaat eden görüntüleri eşliğinde Hannover’de de coşkulu bir şekilde kutlandı. Bu yıl ki 1 Mayıs’ın diğer bir özelliği de ırkçı, faşist NPD’nin kendisini sosyal göstermek ve göçmenlere olan kinini boşaltmak için yürüyeceği haberiydi.

Buna izin vermemek ve 1 Mayıs’ı şanına yakışır bir şekilde kutlamak için DGB, MLPD, Die Linke ve anti-faşist çevreler tarafından oluşturulan eylem birliği içinde ATİF-Hannover de yer aldı. Yürütülen çalışmaların başarısıyla mahkemeler faşistlerin yürüyüşünü iptal etmek zorunda kaldı.

15000 kişilik genel katılımın önceki yıllara oranla arttığı 1 Mayıs yürüyüşüne ATİF taraftarları da katılarak, sloganlarını haykırdılar. Türkiye ve T.Kürdistanından Partizan, ADHK, DİDF, YEK-KOM ve Alevi Derneğinin de katılım sağladığı 1 Mayıs 2009, kavganın süreceği, özgür geleceğin de mutlaka yaratılacağını müjdeliyordu.