Home , Avrupa , ARMENAK belgeseli çalışmaları devam ediyor !

ARMENAK belgeseli çalışmaları devam ediyor !

IMG_0043CENEVRE- 13-11-2014- Sınıf bilinçli proletaryanın sürdürdüğü devrim, sosyalizm ve altınçağ mücadelesinin gözüpek kararlı kadrolarından Armenak Bakırcıyan ( Orhan Bakır) 13 Mayıs 1980 de Elazığ Karakoçan`da  Jandarmayla girdiği çatışmada toprağa düşmüştü.

Devrim mücadelesinin efsanevi  militanı, Ermeni devrimci Armenak Bakırcıyan`ın  hayatını ve TKP/ML saflarındakı devrimci mücadelesini konu edinen bir belgesel çalışması  aylardır devam ediyor. Isveç  sürgünü Armenak`ın annesi Meryem Ana ile Stockholm`de başlatılan belgesel-dökümantar çalışması, Armenak`ın dostları, yoldaşları ve süreci birlikte yaşayanlarla söyleşiler, geçtiğimiz günlerde Istanbul`da gerçekleştirildi.

Gectigimiz  hafta ise, Avrupa`da bulunan yoldaşları,dostları ve tanıklarla, Armenak Bakırcıyan`a dair bilinmesi ve öğrenilmesi gereken söyleşiler ve çekimler gercekleştirildi. Armenak`ın Izmir cezaevinden 18 Ekim 1977 de kaçırılışı, o dönemde yaşananlar ve  birlikte yürütülen  faaliyetler,  o dönemden Armenak`ı tanıyan, aynı çalışmalara  imza atan yoldaşları ve dostları  tarafindan anlatıldı. Duygusal ve hüzünlü ortamların yaşandığı, üzeri küllenmiş ateşin yeniden harlanması gerektiğine dair anıların paylaşıldığı, sürece ve gecmişe dair siyasal tartışmaların da  yapıldığı  buluşma, 20-30 yıl birbirinden ayrı düşmüş  insanların biraraya getirilmesi ve devrimci değerlerin korunmasına yönelik çalısmaların yapılıyor olması  bakımından anlamlı, sevindirici ve olumlu bulundu.

ARMENAK “ Bir  Ermeni devrimcinin Portresi“ belgesel çalışması, yoldasları,devrimci kurumlar, vakıflar ve dostları  tarafindan maddi-manevi  desteklenmekte.

Belgesel çalışmasını  koordine eden Kollektiv sözcüleri, önümüzdeki dönem Diyarbekir,Elazığ ve  Dersim` de çekimleri sürdürülecek olan Belgeselìn, Ermeni soykırımının 100.yılında kamuoyuna sunulmasının  planlandığını  belirttiler.

IMG_9908IMG_9869