Anasayfa , Haberler , İşte referandum aldatmacası Ve Gerçek Sonuçlar

İşte referandum aldatmacası Ve Gerçek Sonuçlar

TÜRKİYE | 16 – 09 – 2010 | Düzen güçleri boykotu görmezden geliyor, hesap dışı tutuyor. Boykot hesaplama dışı tutulunca Evet ve Hayır oyları da kendiliğinden yükseliyor. Böylelikle referandumun meşruluğunu gölge düşürecek sonucu yok sayarak durumdan sıyrılmaya çalışıyor.

İşte doğru hesap:

Yüksek Seçim Kurulu’nun bildirdiğine göre, 12 Eylül 2010 tarihi itibariyle toplam 52 milyon 51 bin kayıtlı seçmen bulunmaktadır.

Yüksek Seçim Kurulu’nun bildirdiği sonuçlara göre “Evet” oylarının sayısı 21 milyon 788 bindir. Bu sayı, toplam 52 milyon 51 bin kayıtlı seçmene bölünürse, “Evet” cephesinin oy oranı yüzde 42 olarak çıkar.

Yine Yüksek Seçim Kurulu’nun bildirdiği sonuçlara göre, “Hayır” oylarının sayısı 15 milyon 854 bindir. Bu sayı, toplam kayıtlı seçmen sayısına bölünürse, “Hayır” cephesinin oy oranı yüzde 30 olarak bulunur.

Evet ve Hayır oylarından geriye kalan seçmen sayısı ise, 14 milyon 408 bindir. Bunların 725 bin tanesi sandığa giderek geçersiz oy kullanmıştır. Geriye kalan 13 milyon 683 bin seçmen ise sandığa gitmemiş veya referanduma katılmamıştır. Bu sayı, toplam kayıtlı seçmen sayısına bölünürse, boykot tutumunun oranı yüzde 28 olarak bulunur.

Buna göre, “Evet”, “Hayır” ve “Boykot” cephesinin oy oranı dağılımı şöyledir:

Evet: yüzde 42

Hayır: 30

Boykot: 28

Hükümeti, muhalefeti, medyası ile tüm düzen güçleri, milyonlarca insanın iradesini bir kalemde silmiştir. Sözde “demokrasi bayramı”nı bu yalan üstüne kurmuş, böyle göstermiş, herkesi buna inandırmışlardır.

İşte burjuva demokrasisinin gerçek yüzü! İşte referandum aldatmacası!(araratpost)