Anasayfa , Haberler , Hamburg’ta Başlayan Mahkemelere Yanıt Sokakta Verildi!

Hamburg’ta Başlayan Mahkemelere Yanıt Sokakta Verildi!

HAMBURG | 06.12.2020 | Hamburg’ta 5 Aralık Cumartesi günü, G-20 sürecinde açılan davaları ve o bu davalar üzerinden yapılan baskı ve hak ihlallerini protesto etmek için ATİK – YDG ve Yeni Kadın’ın da içerisinde bulunduğu onlarca devrimci kurum ve binlerce kişi bir araya geldi. Hamburg Hauptbahnhof önünde toplanan kitle polisin provokasyon girişimine rağmen yürüyüşe geçti. Pankart, bayrak ve sloganlarla yürüyüşe geçen kitle eylemi Feldstraße’de sonlandırdı.

Peki ne olmuştu G-20 sürecinde?

Temmuz 2017’de Hamburg ‘da toplanan 20 emperyalist ve gerici ülkeleri protesto etmek için binlerce anti kapitalist bir araya geldi. Günlerce süren eylemlerde polisin saldırıları sonucu onlarca kişi ağır yaralandı ve 86 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar çıplak arama ve ağır hakaretler dahil bir çok işkenceye maruz kaldı. Aralarında 15-16 yaşlarında olan gençlerin de bulunduğu dava uzun bir sürece yayıldı. Toplu yargılama yerine gruplar halinde yargılamayı tercih eden alman mahkemesi, 3 Aralık 2020’de beş kişilik grubun davasına başlamış oldu.

YDG dahil bir çok gençlik örgütünün düzenlediği eylem de “Tüm politik tutsaklara özgürlük” gibi sloganların yanısıra yapılan konuşmalarda gençliğin yılmayacağı ve kapitalist sisteme karşı sokakta olacağı vurgulandı.

Eylem alkış ve sloganlar eşliğinde son buldu.