Home , EMEĞİN GÜNDEMİ , Emek Dünyasın’dan

Emek Dünyasın’dan

images

İSTANBUL |05 – 01 – 2014 |SRİ LANKA: Kadrolu olmak istiyorlar»Jaffna Eğitim Hastanesi’nde çalışan 240 geçici sağlık emekçisi, kadrolu olmak istiyor. Bu amaçla 12 Aralık’tan beri grevdeler. Günlük 1 dolar olan ücretlerini yardım kuruluşları karşılıyor.

20 bin sağlık emekçisi maaşını istedi

»2006’dan beri maaşları ödenmeyen 23 devlet hastanesindeki 20 bin sağlık emekçisi 19 Aralık’ta 4 saatliğine iş bıraktı. Seylan Tüm Sağlık Hizmetleri Sendikası (ACHSU) hükümetin yapılan görüşmelerden sonra ödemeleri yapma niyeti olmadığını açıkladı.

DownloadPAKİSTAN: Yüzlerce sağlık emekçisi eylem yaptı

»Penjab Yardımcı Sağlık Emekçileri Birliği (PPSA)’nde örgütlü paramedik, teknisyen, koğuş bakıcısı, ilaç reçetesi düzenleyicisi ve temizlikçiden oluşan yüzlerce yardımcı sağlık emekçisi teşvik ve promosyonlarının ödenmemesi üzerine 19 Aralık’ta Lahor devlet hastanelerinde eylemdeydi. Eğer istekleri yerine getirilmezse, 2014’ün ilk günlerinde yine eylem yapacaklar.

VENEZUELLA: 72 saatlik grevle başardılar

»Guayana bölgesinde devlete ait CVG Venalum fabrikasındaki Alüminyum İşçileri Sendikası üyesi işçiler 23-26 Aralık tarihlerinde 72 saatlik grev yaptı. CVG, işçilerin geçmişe ait maaşlarını ödemeyi ve misilleme yapmamayı kabul etti. Üretim başladı.

ARJANTİN: Cankurtaranlar pes etti

 

»Fanta Fe eyaletindeki Parana nehrinin batı sahillinde yer alan ve 1 milyon 200 binlik nüfusuyla ülkenin 3. kalabalık kenti olan Rosario’da cankurtaranlar iş yoğunluğundan dolayı pes etti ve 24-26 tarihlerinde 2 günlük grev yaptı. Rosario Cankurtaranlar Sendikası Genel Sekreteri Nanis, cankurtaranların geçen 8 yıl boyunca yalnız başlarına çalıştıklarını, sayılarının arttırılmadığını ve çok kötü koşullarda çalıştıklarını, istekleri yerine getirilmezse, 2014’ün ilk günlerinde yeniden greve çıkacaklarını belirtti.

Belediye emekçileri Noel ikramiyelerini sitedi

»Latin Amerika ülkelerinde işletmelerin çalışanlarına Noel ikramiyesini ödememesi üzerine Mercedes Belediyesi emekçileri 26 Aralık’ta bir günlük grev yaptı. En az 15 gün ücrete denk düşen bu ücretin her yıl 20 Aralık tarihinde ödenmiş olması gerekiyor.

Kaynak: Birgün