Home , Avrupa , Seçimler Yeni Türkiye ve neden HDP ?

Seçimler Yeni Türkiye ve neden HDP ?

Ohne Titel 3ATİF’e bağlı  Augsburg Enternasyonal Kültür Merkezinin  örgütlediği, Volkan Yaraşır ile yapılan seminere ilgi büyüktü.
Dernek adına yapılan Newroz kutlaması,içine girdiğimiz sürecin önemi, yedi haziranda Türkiye’de yapılacak olan
seçimler ve kurulmuş olan seçim komisyonunun çalışmalarına dair yapılan bilgilendirmenin ardından Volkan Yaraşır sunumuna geçti. Yaklaşık dört saat süren seminer iki bölüm üzerinden sunuldu. Seminerin birinci bölümü olan Seçimler ve AKP’nin yeni Türkiye argümanları sunuş bölümünde Volkan Yaraşır; sürecin yerel ve küresel boyutlarını analiz ederek,Orta Doğu ve Kafkaslara kadar  Petrol ve Enerji Kaynakları üzerindeki hakimiyet, Orta Doğu’nun sürekli savaş halinde olması, bölgede T.C nin ve AKP’nin üstlenmiş oldukları rol, Mezapotamya – Anadolu coğrafyasındaki devrimci dinamikler ve Rojava devriminin özgünlüğü , Gezi süreci ile başlayıp Kobane’de kendini pratiğe döken devrimci dayanışmanın anlam ve önemine ilişkin yaptığı sunumun ardından dinleyicilerden gelen sorulara verilen cevaplar sonrası ikinci bölüme geçildi.

İkinci bölümde neden HDP diyerek sunumuna geçen Yaraşır, parlementodan faydalanmanın koşullarla ilgili olduğunun altını çizerek, Kürt Özgürlük Hareketi’nin seçilmişleri tarafından parlementonun çok iyi kullanıldığı , gerektiğin de sokağa çıkabilen seçilmişlerin sokakta ki önemi ,sandığa kapılıp sokağın  sahipsiz bırakılmamasına dolayısı ile bu momentleri ve eşikleri yakalaya bilmenin önemine,HDP bileşenlerinin birkimlerini birleştirdikleri bu süreçte, başka yaşamsal öneme çekilen dikkat,farklılıkların eşit ve gönüllü beraberliğine,kardeşliğin büyütülmesine ,emeğin ve ezilenlerin yanında olduğu için bende sandığa ilk kez giderek HDP diyorum diyerek sunumunu
sonlandırdı. Katılımı altmışın üzerinde olan ve  son bölümüne kadar ilgi ile dinlenilen etkinlik, dinleyicilerin düşünce ve görüşleri ile zenginleştirilerek gelen sorulara verilen cevapların ardından sonlandırıldı.

Ohne Titel 2