Anasayfa , Haberler , Dersim’de Özgür Gelecek bürosu ve evlere baskın

Dersim’de Özgür Gelecek bürosu ve evlere baskın

12722514_243939615945586_407846399_oDersim:Özgür Gelecek gazetesinin Dersim İrtibat Bürosu’na sabah erken saatlerinde polis tarafından baskın gerçekleştirildi. Pertek ve merkezde Özgür Gelecek ve YDG okurları evlerine gerçekleştirilen baskınla gözaltına alındı.

Bugün sabah saatlerinde Özgür Gelecek gazetesinin Dersim İrtibat Bürosu’na yönelik siyasi şube polisleri tarafından gerçekleştirilen baskında büronun kapısı koçbaşı ile kırılırken 1 saate yakın yapılan aramada yayın arşivleri ve kitaplar dağıtıldı. Büroda bulunan İbrahim Kaypakkaya fotoğrafına da el konuldu.

 

Baskında Kaypakkaya düşmanlığı, büro malzemelerine el konuldu

Baskının ardından büroda bulunan ve özellikle üzerinde komünist önder İbrahim Kaypakkaya’nın bulunduğu tüm malzemelere özel bir düşmanlık sergileyen polis çok sayıda büro malzemesine de el koydu. Bunlar içerisinde tutsak Partizanlar tarafından gönderilen kartlardan üzerinde Kaypakkaya resmi olan kartlar ve duvara asılı Kaypakkaya’nın siluetinin olduğu dokuma halı dikkat çekenlerden…

Alınan malzemeler içerisinde YDG’nin T. Kürdistanı’ndaki katliam ve ablukalara karşı başlatmış olduğu kampanya kapsamındaki afişler, Partizan flamaları, üzerinde Kaypakkaya fotoğrafının bulunduğu Partizan imzalı Newroz pankartı, YDK dergisinin 3. sayısının neredeyse tamamı, büro içerisinde bulunan Kaypakkaya resminin bulunduğu neredeyse her şey vardı.

 

Pertek ve merkezde ev baskınları

Özgür Gelecek İrtibat Bürosu’na yapılan baskınla eşzamanlı olarak Pertek ve merkezde bulunan Atatürk Mahallesi’nde Özgür Gelecek okurlarının evlerine ev baskınları gerçekleştirildi.

Pertek’te 2 Özgür Gelecek okurunun evlerinde arama devam ederken; 3 evdeki aramalar sona erdi ve 4 Özgür Gelecek okuruve YDG okuru gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar ifadelerinin ardından serbest bırakıldılar.

Atatürk Mahallesi’nde ise Özgür Gelecek gazetesi okuru İlkay Cem Işık evine yapılan baskın sonrası gözaltına alındı.