Home , Dünya , Kobanê’de 134 gün sonra zafer!

Kobanê’de 134 gün sonra zafer!

04AHM- 134 gündür destansı bir direnişle IŞİD’e karşı savaşan YPG/YPJ, bugün itibariyle Kobanê kentini IŞİD çetelerinden tamamen temizlediklerini açıkladı.

Bir süredir taciz saldırılarını sürdüren ve Şengal başta olmak üzere birçok bölgeye saldıran IŞİD, 15 Eylül 2014’te resmi olarak Kobanê’ye saldırmaya başlamış ve bir süre sonra neredeyse tüm güçleri ile Kobanê’yi teslim almaya çalışmıştı. Kobanê’de 134 gün sonra YPG/YPJ güçleri, çeteleri kent merkezinden söküp attı.

 

Müslim: “Kobanê denetim altında”

BBC Türkçe’ye konuşan Kobani Kantonu Eşbaşkanı Enver Müslim, Kaniya Kurda mahallesindeki birkaç cadde dışında Kobanê’de denetim sağladıklarını, o caddeleri de aldıktan sonra Kobanê’nin köylerine yönelik bir hamle başlatacaklarını söyledi.

Müslim, son çatışmalarda onlarca IŞİD’linin öldüğünü, ölenler arasında birçok yabancı savaşçının da oluğunu söyledi.

Kobanê için sokağa! Kutlamaya!

Kobanê’nin özgürleştirilmesi ile YPG’nin Kaniya Kurda’da bayrak astığını gören Til Şêir köyündeki Kobanêli halk halaylar çekerek Kobanê’nin özgürleştirilmesini kutladı. Halk büyük bir heyecan ve sevinçle birbirlerine tatlı ikram ediyor. Kobanê kent merkezindeki halk da zafer haberiyle birlikte sevinç gösterilerine başladı.

Ayrıca ülkenin dört bir yanında sokağa çıkan halk, akşam saatlerinde kutlamalar için herkesi sokağa çağırıyor.