Anasayfa , Avrupa , Hamburg’da Demokrasi Platformundan ”Kayyım” Eylemi

Hamburg’da Demokrasi Platformundan ”Kayyım” Eylemi

Hamburg|02.09.2019| Avrupa’da Göçmen ve Göçmen kökenli kurumlar tarafından oluşturulan ”Demokrasi Platformunun” platformunun çalışmaları Hamburg’ta da sürdürülüyor. Faşist Tc’nin son süreçte artan saldırıları kapsamında kuruluş çalışmaları sürdürülen Demokrasi Platformunun eylem çağrısı gerçekleşti. Tc’nin Diyarbakır , Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine ”Kayyım” atayarak halk iradesine darbe vurmaya çalışmasına karşın aralarında ATİF,ADHK,Nav-Dem gibi göçmen ve göçmen kökenli kurumların çağrısı ile  Hamburg – Altona semtinde  C.Tesi Günü (31.08) saat 16’da bir miting gerçekleştirildi.

Yüzlerce göçmenin eylem alanında toplanmasıyla eyleme başlandı.Ardından açılış konuşması gerçekleştirildi. Hamburg eyalet milletvekilleri de eyleme katılarak TC’nin uyguladığı baskı politikalarına değindi. Demokrasi Platformu merkezi açıklaması da kitleyle paylaşıldı. Eylemde çalınan marşlar ve sloganlarla herhangi bir olumsuzluk olmadan sonlandırıldı. 1 Eylül’de gerçekleştirilecek yürüyüşe yapılan çağrı yapıldı.

1 Eylül’de emperyalist , haksız savaşlara karşı yerli ve göçmen kurumları katılımı ile bir eylem gerçekleştirildi. Yürüyüş Nazi dönemine karşı savaşta yaşamını yitirenler anısına yapılan Anıtın önünde Dammtor semtinde başladı. Yüzlerce kişinin katılımı ile coşkulu sloganlarla Emperyalist Savaşlar protesto edildi. Eylemde Enternasyonal sloganlarla dayanışma vurgusu ön plandaydı.

Gerçekleşen uzun yürüyüş sonunda Hamburg DGB (Almanya Sendika Birliği) binası önünde gerçekleşen kapanış mitingi ile sonlandırıldı.