Home , Avrupa , Duisburg’da kitlesel 8 Mart etkinlikleri

Duisburg’da kitlesel 8 Mart etkinlikleri

DUISBURG|08.03.2021|8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Duisburg’da 6 Mart Cumartesi günü Hamborn’da yapılan miting çağrısı eylemiyle başladı. Hamborn merkezde kurulan stanttan bildiri dağıtılarak, Yeni Kadın bildirisinin okunarak Pazartesi günü yapılacak yürüyüşe yapılan çağrıyla eylem sonlandırıldı.

8 Mart Pazartesi günü Duisburg garı önünde toplanan Yeni Kadın, MLPD ve Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi ve Courage kitlesi buradan çarşı merkezde yürüyüş yaptı. Saat 16.30’da başlayan yürüyüş boyunca 8 Mart’ın anlamına dair konuşmalar yapılırken, aynı zamanda Türk devletinin kadın düşmanı politikalarının teşhiri de yapıldı.

Konuşmalarda hapishanelerde sürmekte olan açlık grevlerine vurgu yapılarak dayanışması çağrısında bulunuldu. „Yaşasın 8 Mart“, „Jin Jiyan Azadi“, „Yaşasın enternasyonal dayanışma“ sloganları ile mitingin yapılacağı alana gelindi. Alanda üç kurum adına yapılan ortak açıklamanın yanı sıra katılımcı kurumlar kendiledini ifade eden bildirilerini okuduğu mitingin kültürel bölümünde Narin Xan’ın seslendirdiği türkülere kitle halaylarla eşlik ederken, ardından Yeni Kadın müzik grubu da şiir ve şarkılarıyla yer aldı. Kitle mitingde Courage’lı kadınların söylediği „Ekmek ve Gül“ parçasına eşlik ederek mitingi sonlandırdı. 8 Mart eylemi, Duisburg’da önceki yıllara göre pandeminin bir yıldır insanları eve kapatmasının etkisiyle kitlesel ve coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.