Home , Avrupa , Manheimda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Çoşkuyla Kutlandı

Manheimda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Çoşkuyla Kutlandı

8 mart Mannheim 2MANNHEIM | 14-03-2015 | Mannheim Yeni Kadın tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün kutlaması gerçekleştirildi. Program bedel ödeyen tüm Kadın ve düşen diğer devrimciler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Saygı duruşundan sonra Yeni Kadın adına bir temsilcinin 8 Mart’ın tarihi ve önemini vurgulayan bir sinevizyon sunumu ile devam etti. Sinevizyonda Rosaların, Zetkinlern ve nice öncü Kadın devrimcilerin sözleri ve çeşitli mücadele alanlarını yansıtan fotoğrafların yer alıp, program eşliğinde devam edildi.

8 mart Mannheim 3

Mannheim ATİF derneğinden Ergin Demir’in verdiği saz kursuna katılan öğrencileri programa bir dinleti vererek renk kattılar. Saz dinletisinin akabinde Yeni Kadın tarafından hazırlanan skeç sahnelendi. Skeç, kadınların uğradıkları haksızlıklara karşı, görmeyen duymayan ve konuşmayan durumlarını parçalayacak isyan temsil edildi.

Program Mannheim Rapsodi Müzik okulunda çalışalarının sürdürenlerin müzik dinletisi ile devam etti. Yapılan müzik dinletisine katılımcılarında eşlik etmesi programa çoşku kattı. Yaklaşık üç saat süren etkinlik sıcak hislerle, temennilerle ve mücadele çağrılarıyla çoşkulu bir biçimde sona erdi.

8 mart Mannheim 1