Anasayfa , Haberler , Giresun’da komutanların içinde olduğu helikopter düştü

Giresun’da komutanların içinde olduğu helikopter düştü

Giresun’da içinde 8 askeri personel, 4 personel eşi ve 3 çocuğun bulunduğu S-70 tipi Sikorsky tipi helikopter Tohumluk Yaylası’nda düştü. Helikopter kazasında 2 albayın aralarında bulunduğu 7 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi de yaralandı.

Giresun'da komutanların içinde olduğu helikopter düştü

Giresun’da komutanların içinde bulunduğu askeri helikopter Tohumluk Yaylası’nda düştü.

S-70 tipi Sikorsky helikopterin içinde 8 askeri personel, 4 personel eşi ve 3 çocuğun bulunduğu bildirildi.

Saat 17.30 sıralarında Alucra ve Yağlıdere ilçeleri arasındaki Tohumluk Yaylası’na düşen helikopterde 2 albayın aralarında bulunduğu 7 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi de yaralandı.

Helikopterde, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, eşi Nuran Doğru ve küçük kızı Berrin Doğru, Kurbay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan, eşi Didem Bayhan, oğlu Erdal Bayhan ve kızı Işıl Bayhan, Tuğgeneral Mustafa Doğru, Tuğgeneral Mustafa Doğruİl Jandarma Komutan vekili Yarbay Sadettin Şahin ve eşi Nihal Şahin, Ast Personel Üstçavuş Cemalettin Çoban, Uzman Çavuş Adem Kara ve eşi Semra Kara Pilot yüzbaşı Hilmi Özer, Pilot üsteğmen Yüksel Kandemir ve Teknisyen Ast. Çavuş Muhammet Bedek bulunuyordu.

Helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitirenlerin isimleri şöyle: İl Jandarma Komutan vekili Yarbay Sadettin Şahin ve eşi Nihal Şahin, helikopter pilotu yüzbaşı Hilmi Özer, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun eşi Nuran Doğru ve kızı Berrin Doğru, Kurmay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan’ın eşi Didem Bayhan ve Ast. Uzman çavuş Adem Kara’nın eşi Sema Kara.