Anasayfa , Haberler , Gazi Katliamı yıldönümünde yaşamını yitirenler anıldı.

Gazi Katliamı yıldönümünde yaşamını yitirenler anıldı.

İstanbul |14.03.2017| Gazi Mahallesi halkı, direnişin 22. yılında sokağa çıktı. Gazi şehitlerini anan halk, katliamcıların hesap vermesini istedi.

Anma nedeniyle günlerdir abluka altında olan mahallenin giriş çıkışları polis tarafından sabahın erken saatlerinde kapatıldı. Otobüslerin mahalleye girmesi engellenirken, minibüsler ise bir süre sonra mahalleye alınmadı. Ara sokakları tutan polis, GBT kontrolü yaptı. Buna rağmen Gazi halkının şehitlerini anması engellenemedi.

İnsanlığa karşı işlenen katliamları kınıyoruz. Gazi Ümraniye şehitleri ölümsüzdür” pankartının arkasında yürüyen binlerce kişi “Gazi’nin hesabı sorulacak“, “Katil devlet hesap verecek”, “Gazi’yi unutma unutturma“, “Gazi halkı burada katiller nerede”, “Gazi faşizme mezar olacak“, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganları atıldı.

“Gazi halkı katilleri iyi tanıyor”

Eski Postane önünde yapılan saygı duruşunun ardından, karanfiller bırakıldı. Kitle, buradan Gazi Mezarlığı’na yürüdü. Yürüyüş güzergahı üzerinde bulunan katliamın gerçekleştiği 4 ayrı noktaya, karanfiller bırakıldı.

Gazi Mezarlığı’nda ilk olarak Alevi dedesi tarafından Gulbeng okundu. Ardından Gazi şehitlerinden Hanım Poyraz’ın kardeşi Kibar Poyraz açıklama yaptı. 22 yıl önce devletin kontra güçleriyle Gazi Mahallesi’nde katliam gerçekleştirdiğini hatırlatan Poyraz, hala katliamın hesabının verilmediğini belirtti. Sonrasında yaşanan süreç ve ortaya çıkan gerçeklerle katillerin devletin elinin altında olduğu gerçeğinin bir kez daha ortaya çıktığını ifade eden Poyraz, “Gazi halkı Mehmet Ağar ve Yeşil gibi katilleri çok iyi tanıyor” dedi.

Maraş, Sivas ve Dersim gibi birçok yerde Alevilere yönelik katliamlar yapıldığını hatırlatan Poyraz, “Acımız Roboskî, Suruç ve Ankara gibi yerlerde süren katliamlarla katlandı. Devlet bodrumlarda insanlarımızı katletti. Tek kurtuluşumuz birlikte mücadelede ve dayanışmada” dedi. Ardından Alevi örgütlerinin temsilcileri konuşmalar yaparak katliamı kınadı.

ESP bu anmanın ardından Gazi dirneişine öncülük ettiği için gözaltına alınarak katledilen Hasan Ocak’ın mezarı başında anma düzenledi. Yapılan konuşmaların ardından ESP üyeleri, “Hasan için adalet Gazi için adalet“, “Gazi şehitleri ölümsüzdür”, “Hasan Ocak yaşıyor, komutana bin selam” sloganları ile anmayı sonlandırdı.

Kaynak : Özgür Gelecek