Home , Avrupa , İsviçre Partizan Parti ve Devrim Şehitlerini Andı!

İsviçre Partizan Parti ve Devrim Şehitlerini Andı!

 

Isvicre Basel

Isvicre Basel

Her yıl olduğu gibi, bu yıl da , Devrim mücadelesinde yaşamlarını feda eden komünist ve devrimciler,davalarının güzelliğinde anıldılar.

İsviçre PARTİZAN`ın organize ettiği etkinlik, Basel`de, belirlenen zaman dilimlerinde coşkuyla gerçekleştirilmiştir.
Etkinlik, mücadelenin bütün alan ve cephelerinde, devrim mücadelemizin zafer teminatları olan tüm şehitlerimizin şahsında;
Faşist TC devletinin, T.Kürdistanı`nda, Amed, Silopi, Cizre başta olmak üzere, top yekün saldırı ve katliamlarına karşı, siper ve barikatlarda onurlu ve ölümüne direnerek şehit düşenler için yapılan saygı duruşu ve sloganlarla başlamıştır.
Yapılan sinevizyon sunumu oldukça etkili olurken,; ardından Şahverdi şehitlerinden Özgüç YALÇIN`ın babası Sermet YALÇIN sahneye davet edildi. Yaptığı konuşma ile, katılımcı kitlede derin duygusal etkilerin yanısıra, ciddi bir politik etki yapmıştır. Konuşmasında; TC`nin, kuruluşundan beri, M.Suphilerin katledilmesi ile daha da net görülür bir biçimde, hep komünistleri tehdit ve düşman olarak gördüklerini ve komünistlere karşı amansız bir savaş yürüttüklerini ifade etti. Ve bu katliam zincirinin son halkalarından birinin de , 21-22 Ekim 2015 Dersim/Pulur-Şahverdi köyünde, üç komünist gerillanın katledilmesi olduğunu belirtti.
Özgüç yoldaşın, siyasal ve örgütsel gelişimini de anlatan baba Yalçın, Özgüç`ün kendini sınırlamayan, kalıplara sokmayan ve mevki-rütbe peşinden gitmeden, devrimci pratikte yoğunlaşmanın ve mücadelede mütevaziliğin bir örneği olduğunu ifade etti. Özellikle de, yaralı yakalanıp, sabaha kadar işkence edilerek katledilmesi ve kahramanca direnişini anlatırken, oldukça öfke ve duygusallıkla dolu bir an kendiliğinde oluştu. Konuşmasında verdiği mesajlar, şehitlerin ideallerine ve mücadelelerine daha da sahip çıkacaklarını ve kapitalizme-faşizme karşı mücadelenin büyütülmesi gerekliliğini ifade etmesi, kitle üzerinde oldukça etkili olmuştur.
Anmada, TKP/ML-MK imzalı, „Ölüm; Özgürlük, Devrim ve İdeallerimiz İçin“ Diyenlere Bin Selam Olsun!“ başlıklı bildiri okunmuştur.
Bildiride, zorun tarihsel rolüne ve yeni toplumların yaratılmasındaki önemine vurgu yapılırken, „… Kesintisiz sürdürülen silahlı mücadelemizin ağır bedelleri, yıkıcı kayıpları da olmuştur. Bu uğurda, yüzlerce parti kadromuz, üyemiz ve militanımız şehitler kervanına katılmıştır.Ülkemizde devrimi örgütlemek, devrimci savaşım vermek, kesintisiz şekilde şehit vermek anlamına gelmektedir.Silah elde vuruşmak, öznel bir tercih değil, tarihsel koşulların toplumsal gerçekliğin emrettiği bir zorunluluktur ülkemizde. Partimizin bu çizgisi, uzun soluklu devrim yürüyüşünde şehitlerle pekişen, ödenen ağır bedellerle kaynaşan bir gerçekliği yaratma zorunluluğunu doğurmuştur.“ şeklindeki açıklamadan sonra, son dönemlerde, ülkemizin değişik alanlarında, özellikle de T.Kürdistanı`nda, katledilen devrimci-yurtsever şehitlerin, Rojawa`da özgürlük mücadelesinde şehit düşenlerin de, bütünsel olarak sahiplenilmesinin görev ve sorumluluklarımız olduğu vurgulanarak, tüm şehitlerin hesabının sorulacağı mesajı verilmiştir.
Anma etkinliğine, TKP/ML-TİKKO Rojawa Komutanlığı`nın yanısıra, Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri, İsviçre MLKP , MKP İsviçre Komitesi,TKİP ve TKEP/L mesajarıyla katılmışlardır.
Ayrım yapmaksızın, tüm komünist, devrimci, yurtsever şehitler için hazırlanan ve şehit ailelerine verilmek üzere hazırlanan plaketler , iletilmek üzere devrimci kurum temsilcileri çağrılarak kendilerine verilmiştir.
Etkinlik boyunca, sık sık kitle şehitleri anan sloganlar atarken, özellikle de genç Partizanların büyük bir öfke ve coşkuyla attıkları parti sloganları alkışlanmıştır.
Anma, devrimci marşlar ve ezgilerin sunumunun yapıldığı ve en sonunda, genç partizanların birlikte söylediği ordu marşıyla sonlanmıştır.

AHM-İsviçre

IMG_4521

 

IMG_4514IMG_4539