Home , Haberler , Açlık grevi cezaevlerine yayılıyor: 35 tutsak 15 Eylül’de greve başlıyor

Açlık grevi cezaevlerine yayılıyor: 35 tutsak 15 Eylül’de greve başlıyor

ocalan-icin-aclik-grevi-cezaevlerine-yayiliyor-35-tutsak-15-eylul-de-greve-basliyor-1473320852Diyarbakır’da başlatılan 50 kişilik açlık grevi 4. gününe girerken, Öcalan için cezaevlerinde de süresiz dönüşümsüz açlık grevi başlatılıyor. İlk olarak 7 cezaevinde 35 PKK ve PAJK’lı tutuklu, 15 Eylül’de açlık grevine başlayacak.

PKK Lideri Abdullah Öcalan’la görüşme yapılması talebiyle cezaevlerinde de süresiz dönüşümsüz açlık grevi başlıyor.

PKK`li Siyasi tutuklular adına açıklama yapan Deniz Kaya,  15 Eylül Perşembe günü süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemine başlayacaklarını duyurdu.

Kaya, Diyarbakır D Tipi, Siirt E Tipi, Gebze Kadın Tutukevi, Kandıra 1 Nolu F Tipi, Kırıklar F Tipi, Silivri ve Tarsus cezaevlerinde bulunan PKK’li ve PAJK’lı tutukluların, 15 Eylül günü 1. grup olarak süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemine başlayacağını açıkladı.

Kaya, açlık grevine 5’er gruplar halinde 7 cezaevinde 35 PKK ve PAJK’lı tutuklunun katılacağını belirtti.

Kaya, diğer cezaevlerinin de önümüzdeki süreçlerde gruplar halinde eyleme dahil olacağını belirterek, hiçbir şekilde ve koşullarda çocuk cezaevleri ve çocuk koğuşlarının eyleme dahil olmayacağını belirtti.

unknownHalkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Özgür Kadın Kongresi (KJA) tarafından Öcalan ile görüşme yapılması talebiyle 5 Eylül’de Diyarbakır’da süresiz ve dönüşümsüz olarak açlık grevi başlatılmıştı.