Anasayfa , Haberler , Gaz Bombası Sonucu Ayla Akat Kangrenle Yüzyüze

Gaz Bombası Sonucu Ayla Akat Kangrenle Yüzyüze

DİYARBAKIR | 09 – 05 – 2011 | YSK’nın veto kararını kınamak için katıldığı eylemde bacağından yaralanan eski BDP milletvekili, kangren sonucu bacağını kaybetmek üzere.

Geçtiğimiz aylarda Yüksek Seçim Kurulu’nun Kürt milletvekilleri hakkında aldığı veto kararını protesto etme amaçlı 21 Nisan günü Batman’da katıldığı gösteride polisin attığı gaz bombasıyla bacağından yaralanan Ayla Akat Ata, bacağını kaybetmekle yüzyüze.

Atak: Mücadeleme devam edeceğim; gerekirse koltuk deyneğiyle

‘Gerekirse koltuk deynekleriyle mücadeleme devam edeceğim’ diye Akat ‘ne olursa olsun seçim çalışmalarına bıraktığımız yerden devam edeceğiz. Halka verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Şu anda seçim güvenliğini tehdit eden kolluk kuvvetleridir. Sonuç ne olursa olsun, bacağım kesilse bile halkın arasında olamaya devam edeceğim. Yaşanan saldırıyla ilgili görüntüleri TBMM Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na gönderdik. Sorumlular hakkında da Batman Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Bu konuda gelişme olup olmadığını bilmiyorum’ şeklinde konuştu.

Hedef seçilmişleri halktan uzaklaştırmak

Daha önce de birçok arkadaşının polis tarafından yaralandığını söyleyen ve Şırnak milletvekili Sevahir Bayındır’ın da polis müdahelesi sonucu kalçasından yaralandığını hatırlatan Ayla Akat Ata, devletin seçilmişleri halktan kopararak uzaklaştırma çabası içerisinde olduğunu söyledi.

Bacağına polisin attığı gaz bombasının isabet ettiği eski milletvekilinin tedavisi sürerken, polis hakkında yaptığı suç duyurusundan bir sonuç alınmış değil.