Anasayfa , Avrupa , İsviçre’de Merkezi Yeni Kadın Toplantısı

İsviçre’de Merkezi Yeni Kadın Toplantısı

İSVİÇRE |21.05.2019| Yeni Kadın 15.kongresinde oluşturulan MYK’nin ilk toplantı sonuçlarını üyelerimizle paylaşmak, İsviçre’de yapılacak olan 14 Haziran Kadın Grevinde aktif bir şekilde yerimizi almak ve yeni donem merkezi İsviçre faaliyet komitesini oluşturma gündemleriyle Zürih’te 19.05.2019 tarihinde Yeni Kadın üyeleri ve misafir kadın arkadaşlarla toplandı.
UNIA sendikası Kadın Çalışma grubundan Güneş arkadaşın 14 Haziran Grevinin hazırlanış surecini. 28 yıl önce yapılan Kadın Grevinin kazanımlarını ve 14 Haziran programını anlatımıyla toplantı başladı ve bundan sonra yapacaklarımız, eğitim bilgi alışverişi, kadın grevinin önemi noktasında tüm kadınların ilgiyle izlediği sunumda özellikle 28 yıl önce İsviçre’de yapılan Kadın Grevinin kazanımları, kadınlar lehine değişen bazı yasal düzenlemeler ve bundan sonraki taleplerin vurgulanması önemliydi. Güneş arkadaşın sunumundan sonra 14 Haziran çalışmalarına katılan Yeni Kadından arkadaşlar bilgilendirme yaptılar. Bundan sonraki surece daha aktif katılmak için yapılan öneriler değerlendirildi ve 16 Haziran’da Zürih’te yapılacak olan Sakine Cansız festivaliyle ilgili bilgilendirme yapıldı. 

MYK toplantı sonuçlarının kongrenin değerlendirilmesi ve İsviçre ile ilgili bolümler aktarıldı. Yeni Kadın üyesi ve katılımcı Kadın arkadaşların düşüncelerini söylemesi ve özellikle eleştiri ve özeleştirinin önemi vurgulandı. 

Tüm güzel önerileri hayata geçirmek, organize etmek için yeni donem merkezi faaliyet komitesinin oluşturulması gündemine geçildi. Kolektif çalışmanın önemi bir kez daha vurgulandıktan sonra İsviçre’de farklı kantonlarda bulunan Yeni Kadın üyesi arkadaşlarla 7 kişilik İsviçre merkezi faaliyet komitesi oluşturuldu.