Anasayfa , Avrupa , “Sivas şehitleri Ölümsüzdür”

“Sivas şehitleri Ölümsüzdür”

20150704_134711Fransa: 4 Haziran Cumartesi günü  Fransa Mülhaus’ta 2 Temmuz şehitlerini anmak için Alevi kurumlarının ortaklaşa düzenledikleri  bir yürüyüş gerçekleştirildi. Partizan, ATİK ve FTİF’in destek verdiği eylemde  “Sivas Katliamı’nın hesabını soracağız” ve “ATİK yalnız değildir”  pankartları açıldı; ayrıca  Sivas şehitlerinin resimlerinin olduğu ve katliamları lanetleyen dövizler taşındı.

Eylem 2 Temmuz’da Madımak’ta katledilenler nezdinde tüm katliamlarda şehit düşenler, ülkemizde ve dünyada şehit düşen devrimciler için bir dakikalık saygı duruşu başladı.

Fransa Alevi Federasyonu adına yapılan açıklamada “Katliamlar TC devletinin fıtratında var. Bugün ise bu katliamlar Rojava’da ve Kobanê’de devam ettirilmektedir. Dostlarımızla bütünleşerek ve birleşerek mazlum halkların yanında olacağız” dendi. Açıklama “Madımak’ta yanarak katledilen canlarımız yolumuzu aydınlatıyor. O ışık asla sönmeyecek” sözleri ile son buldu.

ATİK olarak yapılan açıklamada ise “Faşist Türk devletinin tarihi katliamlar tarihidir. Bu katliamlarda en çok acıyı Aleviler ve devrimciler yaşamıştır. Faşist TC Devleti bu katliamlarına bugün daha barbarca destek ve silah vererek IŞİD çetelerine yaptırmakta ve korumaktadır” dendi ve katliamların ancak omuz omuza vererek kırılabileceği ifade edildi.

Toplanma alanında yapılan konuşmalardan sonra yürüyüş başladı. “Yaşasın Halkların Kardeşliği”, “Yaşasın Devrimci Dayanışma”, “Sivas şehitleri Ölümsüzdür”, “Biji Berxwedana Kobanê” sloganlarıyla yürüyüş sonlandı.