Anasayfa , EMEĞİN GÜNDEMİ , Fransa’da Goodyear Fabrıkası İşgal edildi

Fransa’da Goodyear Fabrıkası İşgal edildi

images (1)PARİS | 10  – 01 – 2014 |Genel Çalışma Sendikası’nin (CGT) Amiens-Nord sekreteri Frank Jurek de işçilerle birlikte iki yöneticinin yanında. Jurek, “İki yönetici ile toplantı odasındayız” açıklamasında bulundu.

Amiens-Nord’daki Goodyear fabrikasının üretimden sonrumlu müdür Michel Dhelly ve insan kaynakları müdürü Bernard Glesser fabrika ve yönetim daireler arasındaki toplantı odasında tutuluyor. Toplantı odasının kapısının ise, tekerlerle kapatılmış durumda.

CGT Amiens-Nord bölgesi başkan yardımcısı Frank Jurek, Fransız Haber Ajansı’na (AFP) yaptığı açıklamada, CGT’nin bugün sabah saatlerinde fabrika yöneticileri ile randevusu olduğu, hafta sonu çalışan işçilerin de yönetime baskı oluşturmak için geldiğini söyledi.

“Müzakere masasına dönmek istiyoruz” açıklamasında bulunan Jurek, gönüllü gidiş planı ya da bir alıcının bulunmasını istediklerini de belirtti. Alıcının bulunmaması durumunda da işçilerin yüklü b

Download (3)

ir tazminatla ayrılmasının da talepleri arasında yer aldığını sözlerine ekledi.

CGT, 2012 yılında kabul edilen gönüllü ayrılma planının iyileştirilmesini istiyor. Cumartesi günü işçilerle bir araya gelen sendikanın bölge temsilcileri, “Hukuki süreç başlatırsak her şeyi kaybederiz. Onun için de taktik değiştirmemiz gerekiyor” biçiminde bir karara gitti.

Goodyear yetkilileri, fabrikanın 31 Ocak’ta kapanacağını açıkladı.

Kaynak: Bir Gün. Net