Anasayfa , Haberler , Sırrı Süreyya Önder: “Bıçak o zaman daha kemiğe yaklaşmamış mıydı?”

Sırrı Süreyya Önder: “Bıçak o zaman daha kemiğe yaklaşmamış mıydı?”

Milletvekili Enis Berberoğlu’nun 25 yıl hapis cezası verilerek tutuklanmasının ardından CHP tarafından başlatılan “Adalet Yürüyüşü”ne ilişkin birçok çevre ve siyasetçi konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’de başlatılan sürece ilişkin değerlendirme de bulunarak “yollarının üzerinde Kandıra Cezaevi var, oraya uğrayabilirler.” dedi.

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder bir gazeteye verdiği demeçte savaş suçu nedeniyle yargılanmaktan kaçtıkları için bu tutuklamanın bir zorunluluk olduğunun altını çizerek, “Bu ceza çıkmak zorundaydı. Bu bir öç alma cezası değil. Bu ceza çıkmazsa uluslararası arenada savaş suçlarıyla yargılanma süreci anlamında hükümeti bir hayli sıkıştırmış olan düzlem, tümüyle kesinleşmiş olacaktı. Şimdi buradan bir mahkûmiyet uydurmuş olmasalardı uluslararası zeminlerde bu suçu kendilerinin işlediklerini kabul etmiş olacaklardı. Bu suçu da işlediler. Bu cezayı en başta böyle yorumlamak lazım. Bu tamamen ne acıdır CHP’nin de savaş tezkeresine “evet” diyerek destek verdiği, hükümetin Ortadoğu’da girdiği hesabını vermekte intiba ettiği örtülü, gizli, saklı ilişkilerin bir takım uluslararası literatürde suç tanımına giren şeylerle ilgili kısmı” dedi.

Sırrı Süreyya Önder, Maltepe hapishanesinde sonlandırılması planlanan yürüyüş için, yollarının üzerinde Kandıra cezaevinin olduğu belirterek, burada başta Figen Yüksekdağ olmak üzere çok sayıda seçilmiş belediye başkanının tutulduğunu ve onların yanına da uğranabileceğini söyledi.

“HDP’li vekiller tutuklandığında bıçak kemiğe yaklaşmamış mıydı?”

Önder, HDP’nin demokratik alanın daraltılmasına karşı itiraz eden her kesimin yanında, güç veren ve katkı sunan olduğunu, CHP’nin de bunlardan birinin olabileceğini söyledi.

Milletvekili Sırrı Süreyya önder konuşmasında ayrıca CHP’yi eleştirerek “Bıçak kemik bırakmadı da. Bu memlekette 10’un üzerinde vekilimiz ve üçüncü partinin 2 eş başkanı tutuklandı. Bıçak o zaman daha kemiğe yaklaşmamış mıydı? Onun için o tanımı bir yana bırakalım.” diye belirtti.

Kaynak: Özgür Gelecek