Home , Haberler , Sarıgazi Festivali’nde silahlı saldırı

Sarıgazi Festivali’nde silahlı saldırı

BxhSjunIgAAdEDRİstanbul/ Sarıgazi-14-09-2014- Sarıgazi Festivali’nde iki araçtan silahlı saldırı gerçekleşti; polis TOMA ve biber gazıyla saldırmaya devam ediyor.

Festival programı çerçevesinde Grup İsyan Ateşi sahnedeyken iki araçtan silahlı saldırı gerçekleştirilirken olayın sonrasında polis TOMA ve biber gazı ile festival alanına saldırdı. Çok sayıda yaralının olduğu alanda Gülsuyu’ndan bir okurumuzun ise gözünden yaralanarak hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Festival alanındaki stantlar ise yine tazyikli su ile dağıtılırken festival alanına tekrardan toplanan halka polis saldırmaya devam ediyor.

 

22.50

Barikat kuran kitle bir yandan da yeniden festivali düzenlemeye çalışıyor. Ancak festival alanının arka sokağına konuşlanan polisin buradan gözaltı yapmaya çalıştığını fark eden kitle bu duruma müdahale etti. Özel Harekat Timlerinin çatılara yerleştiği ve buradan gerçek mermi ve taşlarla halka saldırısını sürdürdüğü bölgeden gelen bilgiler arasında.

 

22.53

Polis 2. kez TOMA ile festival alanına saldırdı ve kitleye tazyikli su sıkıyor.

 

23.20

Polisin gaza boğduğu alan; dört bir yandan sarılmış durumda. Sarıgazi ve Yenidoğan’a 4-5 akrep ve 2 TOMA ile saldıran polise karşılık aralarında Partizanlar’ın da bulunduğu devrimci, demokrat ve yurtsever güçler de barikat kurdular. Ara sokaklarda çatışmalar sürüyor.