Home , Dünya , Filistinli tutsaklar açlık grevinde

Filistinli tutsaklar açlık grevinde

İSRAİL | 04 – 07 – 2011 | İsrail, Filistinli tutsaklar üzerindeki baskıyı arttırırken, tutsaklar Siyonizmin saldırısına açlık greviyle cevap veriyor. Filistinli tutsaklar üç günlük açlık grevine başladı.

İsrail cezaevlerinde bulunan Filistinli tutsaklar, cezaevlerinde uygulanan baskı ve engellemeleri protesto etmek için üç günlük açlık grevine başladı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan tutuklu yakınları, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun cezaevlerindeki önlemleri ’sıkılaştırma‘ emri vermesinin ardından Filistinli tutsakların tehlike altında olduğunu söyledi.

Netanyahu, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, Filistinli tutsakların durumuna ilişkin „artık parti bitti“ ifadelerini kullanmıştı. İsrail Başbakanı, cezaevlerinde „önlemlerin“ arttırılmasıyla Hamas’ın elindeki İsrailli askerin serbest bırakılması için baskı oluşturmayı hedeflediğini söylemişti.

Hamas, rehin tuttuğu asker Gilad Şalit’e karşılık Filistinli tutsakların bırakılmasını istiyor.

Filistin Özerk Yönetimi’nin cezaevlerinden sorumlu yetkilisi İsa Karaki, İsrailli yetkililerin cezaevlerinde uygulanacak yeni kuralları Cuma günü tutuklulara resmi olarak bildirdiğini duyurdu.

Söz konusu uygulamalar arasında, cezaevlerinde eğitimlerini sürdüren tutsakların bu haktan mahrum bırakılması da bulunuyor.

Karaki, açlık grevinin üç gün süreceğini açıkladı.

Eylem kararı, Perşembe günü Aşkelon cezaevinde tutsaklara yönelik yapılan saldırının ardından alınmıştı. Filistinli tutsakların gardiyanların fiziki saldırısına uğradığı, zorla soyularak cezaevinin bahçesinde saatlerce bekletildiği ve eşyalarının tahrip edildiği duyurulmuştu.

İsrail’in tecrit hücrelerinde siyonist zulme karşı direnen Filistinli tutsaklar için bugün Ramallah’ta bir dayanışma eylemi düzenlenecek. (Etha)