Anasayfa , Avrupa , Neukirchen İGKM’den Tiyatro Etkinliği

Neukirchen İGKM’den Tiyatro Etkinliği

Neukirchen | 16–06–2017| İşçi Gençlik-Kültür Merkezi (İGKM)’nin Organize ettiği Tiyatro etkinliği kitlesel katılımla yapıldı. Bölgeden aynı gün iki dost kurumun, iki farklı etkinliğinin olmasına rağmen kitleler Salonu doldurdular.

ATİGF adına yapılan konuşma da Dünya, Avrupa ve Türkiye’de ki siyasal gelişmelere vurgu yapıldı. Ayrıca bölgede Demokrasi ve Özgürlükler mücadelesi yürüten bu tür Demokratik kurumlara sahip cıkılması gerektiği belirtildi. Derneğimizin bir çok önemli etkinliğe imza atmasına rağmen istenilen niteliği yakalayamamanın öz eleştirisi yapıldı. Kültürel ve sanatsal calışmalarda dahada yoğunlaşışması gerektiği bunu başarmanın önemli olduğunu belirti. ATİK tutsaklarıyla ilgili bilgilendirme yapıldı.

Tiyatro öncesi ve sonrası Gerek Alerka tiyatro grubunun seyircilerle iyi bir irtibat kurmaları, gerekse seyircilerin tiyatrocularla bu ilişkiyi yakalamaları tiyatronun başarılı oynanmasını ve motivasyonu yükselti. Etkinlik tiyatral anlamında güldürü ve düşündürücü olması seyircilere önemli mesajlar sundu. Kitleler tarafında ilgiyle izlendi.

Alerka Tiyatro ekibinin sunduğu Komedi yaklaşık iki saat sürdü. İki saat boyunca tiyatro sevenler hem güldü hemde düşündüler.

Tiyatrodan sonrada Tiyatro ekibi ve kitleler sohbetlerine devam ettiler.