Anasayfa , Haberler , Adnan Selçuk Mızraklı tutuklandı

Adnan Selçuk Mızraklı tutuklandı

H.Merkezi |22.10.2019|Dün Amed’de gözaltına alınan Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı tutuklandı

Amed’de gözaltına alınan, ağustos ayında yerine kayyım atanan HDP’li Amed Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı ile Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Keziban Yılmaz, Bismil Belediyesi Eşbaşkanı Orhan Ayaz ve Kocaköy Belediyesi Eşbaşkanı Rojda Nazlıer’in ifade işlemleri tamamlandı.

Daha önce görevden alınan Mızraklı ile gözaltında bulunmaları nedeniyle İçişleri Bakanlığınca görevden alındıkları bugün açıklanan Yılmaz, Ayaz ve Nazlier adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından Mızraklı tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakimlik, Selçuk Mızraklı hakkında tutuklama kararı verdi.

Belediye başkanlığı dönemiyle ilgili tek soru yok

Selçuk Mızraklı’nın avukatları “Belediye başkanlığıyla ilgili olarak bir şey sorulmamış. Bir itirafçının uyduruk beyanına dayanılarak, savcılık tarafından tutuklamaya sevk edilmiş gibi görünüyor. Yine suç icat etmeye çalışıyorlar. Hâkim tarafından sorgulanmasını bekliyoruz. Kısıtlama var, sorgu tutanağını göremiyoruz” dedi.

Güncelleme(17:12): Gözaltına alınan belediyesi eş başkanlarından Bismil Belediyesi eş başkanı Orhan Ayaz’ın serbest bırakıldığı öğrenildi.