Home , Haberler , Emek düşmanı CHP, il binası önünde protesto edildi

Emek düşmanı CHP, il binası önünde protesto edildi

avcılar1

İstanbul: CHP’li Avcılar Belediyesi’nden sendikalı oldukları gerekçesi ile işten atılan ve çalışma arkadaşlarına destek için gelen temizlik işçileri, CHP İstanbul il binası önünde işçi düşmanı CHP’li Avcılar Belediyesini protesto etti.

Bugün saat 12.00’de Taksim Tünel tünelde bir araya gelen işçiler ve aralarında Partizan ile DDSB’nin de bulunduğu devrimci, demokrat ve ilerici kurumlar yoğun polis ablukası altından CHP İstanbul il binasına yürüdü. “Önce İnsan Dediler İşten Aştan Ettiler”, “Yaşasın Sınıf Dayanışması”, “Sendika hakkımız engellenemez” sloganlarıyla il binası önüne gelenin kitlenin önü polis tarafından kesilirken işçiler ve beraberindeki emek ve demokrasi bileşenleri burada oturma eylemi ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak’ın işçi ve emekçi düşmanı politikalarını Beyoğlu sokaklarında teşhir eden işçiler ile emek ve demokrasi bileşenleri yaptıkları basın açıklamasında, CHP’nin emek, demokrasi ve özgürlüklerden yana söylemlerinin olduğunu hatırlatarak, Avcılar Belediyesi’nde sendikalı olan ve arkadaşlarına desteğe gelen işçilerin atılmasına dikkat çekti. Belediye Başkanı Handan Toprak’ın işçi düşmanı politikalarından vazgeçmesini istediler.

“İşçiler 120 gündür ev kiralarını ve borçlarını ödeyemiyor”

Avcılar Direnişiyle Dayanışma Platformu adına yapılan basın açıklamasında konuşan Zarife Çamalan : “ Yaşamın en ağır işlerinden birini yapan Avcılar Belediyesi Çöp işçileri tam 120 gündür sadece sendikalı çalışmayı talep ettikleri için işten atılmalarıyla beraber direniyorlar. İşçiler 120 gündür ev kiralarını ödeyemiyorlar, tam 120 gündür faturalar borçla kapanıyor “ dedi.  CHP’nin son dönemde partneri AKP iktidarı ile kol kola girerek emek cephesine karşı sermaye ve onun işbirlikçilerine cephesine kan taşımaya devam ettiğini dile getiren Çamalan, “ CHP Avcılar çöp işlerine göstermiş olduğu tavırla, seçim kazandı. Avcılar halkından toplanan 50 binden fazla imzayı görmezden geliyor “ şeklinde konuştu. İşçilerin yalnız olmadıklarını ifade eden Zarife Toprak “ biz 35’i aşkın devrimci, demokrat, yurtsever, ilerici kurum bu direnişin bir parçası ve büyütücüsüyüz. Direnişteki sendikalı çalışma talebi sadece Avcılar Çöp işçilerinin değil sendikasız çalışan ve oranları yüzde 95’i bulan işçilerin talebidir” diye belirtti.

avcilar44

CHP bu zulme sessiz kalıyor

Avcılar Direnişiyle Dayanışma Platformunun açıklamasının ardından konuşan Belediye İş İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Erol Özdemir ise “CHP’li Avcılar Belediyesi sendika düşmanlığı noktasında her hamleyi yapmıştır. Billboardlar, afişler, imzasız bildirilerle bir bütün sendikaları; ‘Sendika ağalığı, aidat avcısı, siyasi komploların Avcılar ayağı ‘ olarak niteleme gibi talihsiz girişimlere başvurmuş daha kötüsü Avcılar kamuoyunu provoke ederek direnen işçileri hedef göstermiştir.  Parti programı ve siyasi söylemleri ile işçilerden, emekçilerden, ezilenlerden oy isteyen ve alan sosyal demokrat CHP ise bu zulme sessiz kalmıştır. Geldiğimiz noktada ise Pazar gününden bu yana 200 üyemizin iş akitleri fesh edilmiş, örgütlenme süreci başından bu yana 243 temizlik işçisi atılmıştır. Atılan işçiler geri alınıncaya, sendikal örgütlenme özgürlüğüne saygı duyuluncaya kadar mücadelemiz devam edecek “ şeklinde konuştu.

Basın açıklamasından sonra CHP heyeti ile il başkanlığına çıkarak görüşme yapan sendika yönetimi, görüşmede işçilerin talebini CHP İstanbul İl Başkanlığına ilettiklerini ve CHP il başkanlığının da Avcılar Belediyesi’ne işçilerin taleplerini ileteceklerinin sözünü aldıkları kaydetti. Görüşme sırasında sloganları ile işçi dayanışması mesajlarında bulunan işçiler, sendika heyetinin eylem alanına gelmesiyle eylemlerini sonlandırdı.