Home , Haberler , Newroz gözaltıları sürüyor

Newroz gözaltıları sürüyor

ANTALYA/DERSİM |22.03.2017| Antalya Valiliği’nin 19 Mart’ta yapılması planlanan Newroz etkinliğini yasaklaması ardından Newroz Tertip Komitesi tarafından yapılan açıklamada inisiyatif halka bırakılmıştı. Akşam saatlerinde halk, yaktıkları ateşin etrafında bir araya gelerek Newroz’u kutladı. Kepez ilçesine bağlı Şelale Mahallesi’nde bir araya gelen yurttaşlar yaktıklar ateşin etrafında halaya durarak sık sık “Biji Newroz” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

Newroz’un kutlandığı alan gelen polis, biber gazı ve tazyikli su ile halaya duran halka müdahale etti. Polis müdahalesine halkında taşlarla karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Müdahale sırasında gözaltına alınan 20 kişi, Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Hal Karakolu’na götürüldü.

DERSİM’DE 11 GÖZALTI

Dersim’de sabah saatlerinde bir çok eve eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonda Radyo Munzur Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Çağrı, DBP il yöneticileri Ufuk Sünger ve Yaşar Ateş ile esnaf Ali Ülfer, Ayhan Çelik, KHK ile kapatılan MEYADER Başkanı Hayrettin Baba, belediyedeki görevlerine son verilen Eşbaşkan Yardımcısı İbrahim Kasun, belediye çalışanları Berna Çelebi, Nazlı Çelik, Ayten Kordu ve Bedri Akyol gözaltına alındı.

Yine yapılan ev baskınlarında evde bulunmayan görevden uzaklaştırılan Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Hüseyin Tunç ile 3 yurttaşın da evlerinin arandığı öğrenildi.

Arama esnasında evler dağıtılırken, gözaltı gerekçesi bilinmeyen 11 kişi İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. (artıgerçek)