Home , Avrupa , Hamburg'ta Harz IV ve Tasarruf Paketleri Tartışıldı

Hamburg'ta Harz IV ve Tasarruf Paketleri Tartışıldı

HAMBURG | 18 – 01 – 2011 | DEKÖP-Hamburg bileşenlirince  (ADHK, ATİF, AGİF)  organize edilen bir toplantıda Harz IV, Agenda 2010 ve Tasarruf paketleri tartışıldı. Mig-Zentrum lokalinde yapılan toplantıya DEKÖP temsilcisi olarak uzun yıllar IG Metal  içerisinde sendikal faaliyetlerde de bulunmuş Ali Şahin katıldı.

Ali Şahin yaptığı sunumda Agenda 2010 ve  Harz IV yasalarının nasıl uzun sürece yayılarak uygulamaya sokulduğu ve bu süreçte çalışanların ve işsizlerin ne tür hak gasblarıyla karşı karşıya kaldıklarını ayrıntılarıyla anlattı. Bu süreçte gerek sendikalardan ve gerekse de demokratik kitle örgütlenmelerinden yetirince örgütlü tepki gelmediğini, buna karşın en tutarlı ve ısrarlı  tavrın fazla etkili olmasa da MLPD’den geldiğini belirtti. Şimdi de “Tasarruf Paketleri”yle hükümetin ekonimik kriz sürecinde büyük tekellere yaptığı yardımların çalışanlar, işsizler ve sosyal yardımla geçinen geniş kesimlerden yapılacak kesintilerle karşılanmaya çalışıldığını belirtti. 2014 yılına kadar hükümetin bu yolla 80 milyar Euro tasarruf yapmayı planladığını belirtti.

Sunumdan sonra verilen kısa aranın ardından dinleyicilerin soru ve görüşleri alındı ve son konuşmalar yapıldıktan sonra toplantı sonlandırıldı.