Home , Avrupa , Elmas Özgül için Veda Töreni

Elmas Özgül için Veda Töreni

FRANKFURT|31.08.2019| Diyarbakır zindan direnişi döneminde katıldığı bir işgal eyleminin ardından tutuklanarak hapishaneye atılan Elmas Özgül için Frankfurt Alevi Kültür Merkezinde veda töreni gerçekleşti.

Elmas Özgül böbrek, ciğer ve kalp yetmezliği nedeniyle bulunduğu hastanede 29 Ağustos 2019 tarihinde hayata gözlerini yumdu. Frankfurt Alevi Kültür Merkezinde bugün 30 Ağustosta çocukları ve dostlarından vedalaşarak Antep’e (Türkiye) gönderildi.

Veda Töreninde 12 Eylül döneminde Diyarbakır Zindanında tutuklu bulunan oğlu Mehmet Özgül bir konuşma yaptı. Konuşmasında bu sözlere değindi: “Elmas Ana sadece benim ve kardeşlerimin annesi değildi. Elmas Ana ve babam Halo verdikleri mücadele ile birçok kişinin annesi ve babasıydılar. Mücadeleleri kızıl başlardan kızıllara kadar devam etti … 12 Eylül faşist cuntanın ardından başka analarla birlikte ölüm orucunu destekleyen ANAP grup salonunu işgal eylemine katıldı ve meclis çıkışında gözaltına alınarak cezaevi yattı.”

Özgül sözlerine böyle devam etti: “Maraş katliamı sonrası TİKKO militanların yapacağı intikam eyleminden kaynaklı annem ve babam gözaltına alındı ve bir çok ağır işkencelere maruz kaldılar. Yaşadıkları farklı işkencelere rağmen yine de her zaman TİKKO ve PKK gerillalarına maddi ve manevi desteklerini sundular. Bizim yaşadığımız bölgeye gelen insanlar her zaman ilk olarak anamın kapısını çaldılar, çünkü onlar her zaman dik ve samimi yaşadılar. O açıdan sadece bizim değil, hepimizin, tüm halkımızın anasıydı. Onların ve bu uğurda mücadele edenlerin anısının önümde saygıyla eğiliyorum.”

Konuşmanın ardından salonda bulunan dede ile Elmas Özgül’den veda edildi. Onun anısına dağıtılan lokmanın ardından veda töreni sona erdi.