Home , Haberler , AKP'li başkanın tecavüz girişimi Ovacık'ı karıştırdı

AKP'li başkanın tecavüz girişimi Ovacık'ı karıştırdı

DERSİM | 09 – 06 – 2010 | Dersim Ovacık İlçesi’nde AKP eski ilçe başkanı Rıza Çolak’ın zihinsel engelli 14 yaşındaki bir çocuğa tecavüz girişiminde bulundu. Çolak Emnimet Müdürlüğü’ne sığınırken, esnaf kepenk kapattı.

Alınan bilgiye göre Ovacık’ta AKP eski İlçe Başkanı Rıza Çolak, ilçe dışında kendisine ait cipin içinde zihinsel engelli 14 yaşındaki A.K.’ye tecavüz girişiminde bulunurken çevrede bulunan iki kişi tarafından görüldü. Bunun üzerine vatandaşlar cipin yayına giderek, kızı kurturmaya çalıştığı sırada Çolak tabancasına çekerek, „Buradan uzaklaşın yoksa sizi vururum“ diyerek tehdit etti.

Çolak, daha sonra arabasıyla birlikte hızla olay yerinden kaçarken, kendisine engel olmak isteyen Murat Yerlikaya’ya çarptı. Yerlikaya yaralanırken, Çolak, aracıyla birlikte polise sığındı.

Olayın duyulmasının ardından ilçede esnaf kepenk kapattı, aralarında çocuk ve kadınlarında bulunduğu Ovacıklılar Kaymakamlık binası önünde toplanıp, Çolak’ın kendilerine teslim edilmesini istedi. Kısa sürede kalabalığın 2 bin kişiye ulaşması üzerine polisin yanısıra jandarmada takviye olarak ilçede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Bir grup ise ilçe merkezinde yürüyüş düzenleyerek, ‚Dersim onurdur, onuruna sahip çık‘ sloganları attı. Kitlenin artan öfkesi üzerine İlçe Jandarma komutanlığı yetkilileri Çolak’ın elerinde olduğunu ve gerekli yasal sürecin başladığını ve konunun örtbas edilmeyeceğini söylediler.

Bu arada Çolak zırhlı bir araca konularak gizli bir şekilde İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürülüp burada Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alındı. Savcı’nın Çolak’ın yanısıra görgü tanıklarının da ifadesine başvurduğu bildirildi.

Tecavüz girişimine tepki gösteren kitle slogan attığı sırada adliyeden çıkan bir savcının, „İçinizde aklı başında biri yokmu? Onunla konuşalık“ dedi. Bunun üzerine Ovacıklılar savcıya tepki göstererek, özür dilemesini istedi.

Ovacık Demokrasi Platformu yaptığı açıklamada tecavüz girişimini sert bir şekilde kınayarak, olayın örtbas edilmemesini istedi.

İlçede alınan sıkı güvenlik önlemleri devam ederken, saat 21.30 sıralarında vatandaşların Kaymakamlık önünden yavaş yavaş ayrılmaya başladığı görüldü.(ANF)