Anasayfa , Dünya , Rojava Komutanlığı : “Cemre” düştü bir kere toprağa, bahar yakındır

Rojava Komutanlığı : “Cemre” düştü bir kere toprağa, bahar yakındır

TKP/ML TİKKO Rojava Komutanlığı mail yolu ile gönderdiği açıklama ile Minbiç`de şehit düşen enternasyonalist devrimci Birleşik Özgürlük Güçleri  ( BÖG ) savaşçısı  Eylem Ataş (Cemre Heval) için bir açıklama yayımladı.

 

Açıklama şu şekilde;

“Cemre” düştü bir kere toprağa, bahar yakındır

eylem-yoldas-Nice güzel kadın ve erkek savaşçılarımızı  Haziran ayında ölümsüzlüğe uğurladık. Kimilerini on yıllarca öncesinde kimilerini ise içinden geçtiğimiz bugünlerde. Ama hepsi, kızgın Haziran sıcağında aynı amaç uğruna halkın bağrına defnedildiler.

Tıpkı diğer tüm şehitlerimiz gibi  bir “Cemre” daha düşerken toprağa, şehit yoldaşlarımız bize baharı müjdelemeye, yolumuza ışık tutmaya devam ediyor.

27 Haziran’da Mınbiç’i özgürleştirme hamlesinde özgür Rojava toprakları uğruna şehit düşen Birleşik Özgürlük Güçleri savaşçısı Cemre Heval (Eylem Ataş) yoldaşı anıyor, şehit düşen her bir yoldaşımızın önünde, tüm ezilen halkımıza zaferin sözünü veriyoruz.

Cemre yoldaş, erkek egemen sisteme karşı mücadelesini , kadın düşmanı, tecavüzcü, barbar Daiş çetelerine karşı mücadeleyle sürdürerek, ezilen tüm kadınlara bir “Eylem” klavuzu olmuştur.

Sevda ve Eylem yoldaşlar şahsında tüm devrim şehitlerini anıyor, kadın özgürlük mücadelesini daha da fazla büyüterek, onların bıraktıklarını her bir mevziyi dolduracağımıza söz veriyoruz. “Cemre” düştü bir kere toprağa, bahar yakındır.

Devrim şehitleri  ölümsüzdür