Anasayfa , Avrupa , Almanya ve Türkiye Başbakanlarının Görüşmesi Berlin`de Protesto Edildi

Almanya ve Türkiye Başbakanlarının Görüşmesi Berlin`de Protesto Edildi

IMG-20160122-WA0004BERLİN |23-01-2016|Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve Almanya Başbakanı Merkel arasında 22.01.2016 `da Berlin`de yapılan görüşme yüzlerce kişinin katıldığı bir eylem ile protesto edildi.
Almanya ve Türkiye başbakanlarının saat 12:00`da Başbakanlık binasında bir araya gelerek yaptıkları görüşme sırasında, yüzlerce kişi ,, Hoş Gelmedin, Davutoğlu“ adı altında düzenlenen miting ile her iki başbakanın görüşmesini aynı saatlerde Başbakanlık binasının önünde protesto ettiler.Yaklaşık üc saat süren eyleme; NAV-DEM -Berlin, PYD, Kurdistan-Solidaritätskomite Berlin, ATİF-Berlin, Partizan, AGİF, ADHK, DİDF, DKP, MLPD örgütleri ve Berlin Humboldt Üniversitesi‘nden bir grup akademisyen katıldılar.
Protesto sırasında kitle sık sık almanca, türkçe ve kürtçe sloganlar atarak her iki Başbakan arasındaki görüşmeyi lanetlediler.
IMG-20160122-WA0005Eylemde konuşma yapan, Sol Parti Federal Meclis üyesi Sevim Dağdelen, NAV-DEM Eşbaşkanı Yüksel Koç ve Sol Parti Berlin Eyalet Parti Milletvekili Hakan Taş ; Türkiye Kürdistanı`nda aylardır süren Türkiye Cumhuriyeti devletinin sınır tanımayan katliamlarına vurgu yapılarak, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinin buna sessiz kalarak bu katliamlara ortak oldukları söylendi. Ayrıca, Avrupa`da yaşanan mülteci krizinin çözümü için, Türk faşist devletinin kürtlere yaptığı katliamları görmezden gelen Almanya`nın ve Merkel`in politikası sert bir şekilde eleştirildi.