Home , Haberler , Devlet Kobanê ve Şengallilere yardımlara el koydu!

Devlet Kobanê ve Şengallilere yardımlara el koydu!

yardım_kampanyasıAHM-09-02-2015-  IŞİD çetelerinin saldırıları sonucu sınır illerine yerleşen Kobanê ve Şengal’den gelen halka giden yardımlara devlet el koydu. İşadamı Serhat Dikmen gönderdikleri yardım malzemelerine el koyan Jandarma Komutanı tarafından tehdit edildiğini ifade ederken dayanışmaya devam edeceklerini belirterek, “Herkesin de halkımız için elinden geleni yapması lazım” dedi.

Asya Tekstil, Roza Tekstil, Herdem Limited, Aydın Limited ve Tekin İnşaat tarafından İstanbul’dan Şırnak’taki Kobanê ve Şengalliler için gönderilen kışlık giyim malzemelerine Jandarma tarafından Antep ilinin 20 km yakınlarında el konuldu.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Asya Tekstil Yöneticisi Serhat Dikmen, Kobanê ve Şengalliler için geçtiğimiz Çarşamba İstanbul’dan Şırnak Belediyesi’ne gönderdikleri malzemelere devletin el koyduğunu açıklayarak “Tekstil işiyle ilgilendiğim için arkadaşlarımla konuştum; çorap, pantolon, kazak, mont gibi giyim malzemeleri hazırladık. Bunları bir kamyona yükleyip Şırnak Belediyesi’ne gönderilmek üzere yola çıkardık. Kamyonumuz Antep’e yaklaşık 20 kilometrelik bir yolda durduruldu ve malzemelere el konuldu. Kamyonu Organize Sanayi bölgesinde depo gibi bir yere çekip boşalttılar. Malzemelere de el koydular” dedi.

Jandarma Komutanından tehdit!

Dikmen, kamyon şoförünün olay sırasında kendisini aradığını ve telefonla şoförün yanındaki Jandarma Komutanı ile görüştüğünü belirterek, “Jandarma Komutanı tarafından telefonda tehdit edildim. ‘Başına taş düşer, ayağın kayar, lastiğin patlar; işadamısın, deşifre edilirsin’ diyerek tehdit etti. Mal varlığıma el koymaktan, hakkımda soruşturma açmaktan bahsetti. ’90’lı yıllarda benim 8 yıl cezaevi yatmışlığım var. Bunu da koz olarak kullandı; ‘sabıkanız var’ diyor. O cezayı yatmışım ama o cezalar artık suç değil. Devlet bizden önce Newroz’u kutluyor! Ceza gerekçelerimden biri Newroz’a katılmaktı” şeklinde konuştu.

Toplamda 100 bin TL miktarlık malzemelerine el konulduğunu bildiren Dikmen, “Biz giden paramıza, masrafımıza üzülmüyoruz. Zaten elbise göndermişiz, çorap, mont, kazak göndermişiz. Bunlar insani sorumluluğun gereğidir. Biz DAIŞ yobazlarına cephane mi gönderdik de suçlu olduk” sözleriyle tepki gösterdi.

Serhat Dikmen, yardım kampanyasını sürdüreceklerini belirterek herkesin de elinden geleni yapması gerektiğini ifade etti.