Anasayfa , Avrupa , Dayanışma Giderek Yayılıyor

Dayanışma Giderek Yayılıyor

grafikLA CHAUX DE FONDS |21-06-2013 | İsviçre‘nin Neuchatel kanton’nun La Chaux De Fonds şehirde, bir hafta önce Taksim ve Türkiye‘de ki direnişcileriyle dayanışmak amacıyla, İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu (İTİF) inde  içinde aktif yer aldığı „Taksimle Dayanışma Platformu Kuruldu“  Platform 20.06 .2013 tahrinde La Chaux De Fonds Tren garın önünde bir mintg düzenledi.

Federasyon çalışanımız ve iki kişeden oluşan bir heyet bölgeninin yerel gazeteleri olan L’EXRESS ve L’lmpartial gazetesi ile önceden yapılacak mitigin içerği ve Türkiye’deki gelişmeler noktasında bilgilendirmeler yaparak, gazetenin mitinge gelmesi sağlandı.

Miting saat 17.00 de yoğun yağmur ve dolu yağışına rağmen yüze yakın bir katılımla başladı. Fransızca olan pankartta „Her yer Taksim, Her yer direniş „ ve çeşitli dövizlerinde taşındığı miting, Fransızca ve Türkce yapılan açıklamalar, atılan çoşkulu sloganlarla yerel halkı ve göçmenlerin dikkatini çekti.

Yapılan açıklamada „Turkiye’deki tüm kentlerimizde 21 gündür barış ve demokrasi mucadelesi için direnen, meydanları dolduran, tükülerini söylemeye bıkmadan usanmadan devam eden, baş eğmeyen onurlu halklarımızın yanındayız ve onlarla gurur duyuyoruz. Biz yurtdışındaki göçmenler olarak, ülkemde demokrasi var diyen sizlere İsviçrelilere sesleniyoruz! „Turkiye’deki bu vahşeti, katliami görün, duyun,
21 günün bilançosu 5 ölüm, 7800 yaralı, 302 tutuklu, binlerce göz altı, gösterilerin ilk haftasinda kullanılan gaz bombalarına ödenen miktar 21 milyon dolardır.

„21 gündür kendi inandiklari yaşam biçimine, onuruna sahip çıkmak için meydanları dolduran direnişçilere karşı her türlü gaz ve kimyasal silah kullanımına, şiddete sessiz kalmayın“ diyerek İsviçre halkını dayanışmaya ve Türkiye devletini teşhir etmeye davet edildi.“

Miting için hazırlanan Fransızca ve Türkce bildirileri de yoğun bir şekilde dağıtımı sağlandı. Dayanışma eylemlerine devam edileceği  söylenerek bitirildi.

Ayrıca İsviçre İşçi Partisi (POP) gectiğimiz Cumartesi günü çarsı merkezinde info standı acarak, Taksim direnişçilerini selamlayarak, direniş ve devlet terörü noktasında yerel halkı bilgilendirme yapmıştır.