Anasayfa , Haberler , Nürnberg’de Anti-Faşist Yürüyüş

Nürnberg’de Anti-Faşist Yürüyüş

NÜRNBERG|19.12.2021| Konfederasyonumuz ATİK‘in yaklaşık bir buçuk aydır başlatmış olduğu “Irkçılık Bir Düşünce Değil Suçtur” kampanyası, ırkçı-faşist parti AFD-karşıtı yürüyüşte sona erdi.

Miting alanında ırkçılık karşıtı broşür dağıtan taraftarlar, “NO PASARAN, KEIN FUẞBREIT dem FASCHISMUS- ATİF” (faşizme geçit yok)  yazılı pankart açarak anti-faşist kitle ile yürüyüşe başladılar. Aşı karşıtı grupları manipüle ederek yanlarına çekip politika yapmaya çalışan ırkçı-faşist parti AFD’nin mitingine karşı, yaklaşık bin kişiyle anti-faşist bir miting yapıldı. Otonom grupların çogunlukta olduğu miting 3 saat sürdü.

Anti-faşist mitingdeki insanların sağlık maskesi yüzlerinden kaydığında dahi müdahale eden polis, AFD mitinginde binlerce maskesiz ve aşısız insana müdahale etmemesi ise devletin burjuva zor aygıtının bir parçası olduğu gerçeğini bir kez daha göstermiş oldu. Polis bu sınıfsal ve örgütsel konumlanışına uygun olarak anti-faşist kitleye çok sert müdahale ederek bir çok gencin kimlik bilgilerini aldı.

Miting yapılan konuşmalarla ve atılan ”Faşizme karşı omuz omuza”, ”yaşasın enternasyonal dayanışma” gibi çeşitli sloganların sık sık atılmasının ardından sona erdi.