Anasayfa , Avrupa , Dersim Dağlarında Özgürlüğe Koşarken Yitirdiğimiz 5 Kadın Halk Savaşçısını Saygıyla Anıyoruz!

Dersim Dağlarında Özgürlüğe Koşarken Yitirdiğimiz 5 Kadın Halk Savaşçısını Saygıyla Anıyoruz!

ATİK-YENİ KADIN | 20 – 04 – 2011 | TKP/ML Dersim Bölge Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamadan öğrendiğimize göre; geçtiğimiz Şubat ayında Dersim kış barınağında yaşanan bir göçük sonucu,  5 kadın savaşçı, ölümsüzler kervanına uğurlanmıştır.

2 Şubat 2011’de sabah saat 05.00’te, Dersimdeki kış barınağının, kadınlar bölümünde yaşanan çökme sonucu, SEFAGÜL KESGİN (Eylem), NURŞEN ASLAN, (Emel), GÜLÜZAR ÖZKAN (Özlem), FATMA ACAR (Dilek),  DERYA ARAS (Sevda) şehit düşmüştürler. Göçüğün hemen akabinde müdahale edilse de kızıl karanfillerin kurtarılması maalesef mümkün olamamıştır.

Onların aramızdan zamansız ayrılışları, sadece Türkiye proletaryasının sınıf mücadelesinde değil, emekçi kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesinde de ağır bir kayıptır.  Ancak bu kayıpların, ezilen halkların özgürlük mücadelelerinin kaçınılmaz bir parçası olduğunun da bilincindeyiz tıpkı daha öncelerde de olduğu gibi…

Ve biliyoruz ki beş kızıl karanfilimiz, henüz feodalizmin etkilerinden bütünüyle kurtulamamış olan Türkiye ve T. Kürdistan’ı topraklarında, ezilen kadınların gözlerinde ışık olurken, yüreklerinde de isyan ateşlerini tutuşturdular!

Onlar; kendilerinden öncekiler gibi, ezilen halkın sınıf mücadelesinde kadının yerini ve önemini bir kez daha gösterdiler…

Onlar; emekçi kadınların, eşitlik ve özgürlük mücadelesinde yollarını aydınlatan ışık olacaktırlar..

Onlar; filiz olup boy vermek için, toprağa tohum olarak düştüler!

Mücadelemizde yaşayacaklar!

KADINLARIN KURTULUŞU HAREKETİ

KKH_Dersim_Sehitleri – DOC

KKH_Dersim_Sehitleri – PDF