Anasayfa , Avrupa , Demokratik Haklar Federasyonu’na Devlet Terörü: 23 kişi gözaltında

Demokratik Haklar Federasyonu’na Devlet Terörü: 23 kişi gözaltında

DEKÖP-A | 25 – 02 – 2011 | 23 Şubat günü, sabah erken saatlerde İstanbul, Zonguldak, Amed, Adana, Mersin, İskenderun ve Hatay’da ev ve kurum baskınlarıyla başlayan devlet terörü sonucunda aralarında Halkın Günlüğü Gazetesi Yazı İşleri Müdür Hıdır Gürz ve gazetenin Mersin şube temsilcisi Deniz Kısmetli’nin de olduğu; ikisi DHF temsilcisi toplam 23 DHF faaliyetçisi ve bazı taraftarları gözaltına alındı.

Türkiye’de son zamanlarda yoğunlaştırılan gözaltı ve tutuklama saldırılarına bir yenisi de DHF üzerinden eklenmiş oldu.

Yurt genelinde yapılan birçok ev ve kurum baskınları sonucunda Halkın Günlüğü Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hıdır Gürz ve onlarca Demokratik Haklar Federasyonu (DHF), Demokratik Kadın Hareketi (DKH), Demokratik Gençlik Hareketi (DGH) ve Yeni Demokratik Sendikal Birlik (YDSB) faaliyetçisi gözaltına alındı.

Yeni bir devlet terörünün devrimci kurumlara yonelik olarak, bir kez daha gündemleştirdiğini görüyoruz. Kendi aralarındaki çıkar çatışmasına dayalı klik “çatışmalarına” ne kadar enerji harcarlarsa harcasınlar, devletin ve onun bugün ki emir eri AKP’nin asıl hedefi, her zaman olduğu gibi, bugünde devrimciler, onların kurumları ve etrafında birleşen emekcilerdir. Hedef seçilen kurumlar devrimci kurumlardır, saldırı onların şahsında, emekci kitlelere ve son tahlilde, halkların devrimci kurtuluş mücadelesi veren tüm güçlerdir.

Bizler DEKÖP-A ve bağlı kurumlar olarak, AKP eliyle devletin yürütmüş olduğu bu saldırılara yabancı degiliz, saldırmaları korkularından ve halk düşmanı sınıf karekterlerinden dolayıdır. Bu saldırılar karşısında tüm devrimci demokratik kurumların birleşik, örgütlü pretestolarını yükseltmek, AKP şahsında devletin karşısında haklı ve meşru mücadelemizin gücüyle sesimizi yükseltmek, hesap sormak ve hiç bir ayrım gözetmeksizin, saldırıya uğrayan tüm kurumları sahiplenmek ertelenemez bir görevdir.

DHF üye ve çalışanlarına yönelik keyfi devlet terörünü kınıyoruz. Biz DEKÖP-A olarak, gelişmlerin takipcisi olacağımızı, tüm güçlerimizle bu saldırıyı teşhir edeceğimizi belirtiyor, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

24 Şubat 2011

Avrupa Demokratik Kitle Örgütleri Platformu (DEKÖP-A)

Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu (ADHK) info@adhk.de

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) aveg-kon@hotmail.com

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) konsey@atik-online.net

Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu (YEK-KOM) yekkom@gmx.net