Anasayfa , Avrupa , Çetelerin Saldırısı Londra’da Protesto Edildi

Çetelerin Saldırısı Londra’da Protesto Edildi

cete_protesto_1LONDRA |13-08-2013 |  Londra’da kurulan Gezi tutsaklarıyla dayanışma çadırında 12 Ağustos günü bir basın açıklması yapıldı. Londra Taksim dayanışma platformu tarafından gerçekleştirilen basın açıklmasında “Uyuşturucu mafya çetelerini ve faşist örgütlenmeleri de devreye sokan devlet, içişleri bakanı ve İstanbul valisi aracılığıyla Gezi sürecinin aktif bir gücü haline gelen Partizan ve ESP’yi hedef tahtasına oturtarak İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Adana, Mersin, Hatay, Samsun ve Dersim illeri başta olmak üzere değişik kentlerde yüzlerce Partizan muhabiri,okuru ESP’lileri gözaltına almış, onlarcasını tutuklamışlardır. Şimdi de ESP binalarına ve çalışanlarına yönelik silahlı saldırılarla taciz etmektedirler.
ESP somutunda yapılan bu saldırılar, tüm ezilen halklarımıza, devrimcilere, ilerici demokratik güçlere, eşitlik, kardeşlik, özgürlük ve adalet taleplerimize yapılmıştır.” denildi.
Açıklamanın devamında ise “Londra Taksim dayanışma Çadırı bileşenleri olarak; devletin çeteleri aracılığıyla yaptığı bu saldırıyı nefretle kınıyor, protesto ediyoruz. Saldırganların ve sorumlularının derhal yargı karşısına çıkarılmalarını istiyor, Partizan ve ESP’nin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz!..
Partizan,ESP ve Taksim tutsakları derhal serbest bırakılsın, saldırganlar tutuklansın!..” denildi. Soru cevap bölümünden sonra basın açıklaması sona erdirildi.

cete_protesto