Anasayfa , Avrupa , George Floyd Şahsında Irkçılık Karşıtı Eyleme Hamburg’ta Binler Akın Etti.

George Floyd Şahsında Irkçılık Karşıtı Eyleme Hamburg’ta Binler Akın Etti.

Hamburg| 05.06.2020| Amerika Birleşik Devleti’nde Polislerce canice katledilen George Floyd için birçok Avrupa ülkesinde ve Dünya’da eylemler gerçekleştiriliyor. Bugünde (05.06) Hamburg’ta Pandemi sürecinin en kitlesel eylemi Irkçılığa karşı binlerce insanın katılımıyla gerçekleştirildi.Ağırlıklı olarak gençlerin yoğun katılımı dikkat çekti.

Bugün gerçekleşen eylem Hamburg Birleşik Devletler konsolosluğu önünde saat 15’te bir araya gelen binlerce aktivist , anti – faşistle başladı.Eylemde George Floyd için sloganlar atıldı.

No Justice , No Peace ! Adalet yok , Barışta yok !

”Adalet yoksa , Barışta yok” sloganı en çok telaffüz edilen talep oldu. Hamburg’ta bulunan Siyahi örgütlenmelerin çağrısı ile gerçekleşen eyleme yetkililer korona salgını sürecinde olunduğu için 50 kişilik gösteri hakkı tanırken eyleme binlerce anti-faşist akın etti. Konsolosluk binasına yakın bir noktada araç ile konuşmacılar talepleri ve tepkilerini dile getirdi. Eylem Hamburg’ta bir gün içerisinde bir alanda korona salgını boyunca en yoğun katılımın olduğu eylem niteliğini koruyor. Polis şiddetine tepkilerini dile getiren katılımcılar sadece Birleşik Devletler’de değil , Almanya’da Oury Jalloh vb. , Fransa’da , Türkiye’de ve Dünya’nın farklı noktalarında da ırkçılık ve devlet şiddeti nedeniyle katledilenler olduğu için hak aramanın her yerde meşru olduğunu vurguladılar.

Eylemi ATİF Hamburg örgütlülüğü yanı sıra demokratik , anti-faşist kurumlarda katılarak desteklediler. Eylem yarın (06.06)Cumartesi günü planlanan eylemin duyurusu ve kapanış konuşmasıyla son buldu.