Home , Avrupa , Katliamın Kanı Alevi, Kaynağı TC!

Katliamın Kanı Alevi, Kaynağı TC!

DSC_0002INNSBRUCK | 21 – 02 – 2014 | 9 Şubat’ta Suriye’nin Hama şehrine bağlı Maan köyünde şu ana kadar açıklananlara göre altmışı aşkın Alevi ve Kürt kişinin katledilmesine ilişkin hem Türkiye hem de Avrupa’da eylemler yapılırken bu eylemlere Innsbruck’ta gerçekleşen bir basın açıklaması da eklendi.

Tirol Demokratik Güç Birliği Platformu’nun (TDGBP) bileşenlerinin bugün saat 18:00’da Maria Theresien Caddesi’nde düzenlediği eylem, platformun imzasını taşıyan ve özellikle kamuoyu yaratmaya dönük Almanca dilindeki bildirilerin dağıtılmasıyla başladı. Yaklaşık yarım saat sonra platform adına okunan açıklamada Maan köyündeki katliamın doğrudan Alevi ve Kürt nüfusu hedef aldığı ve bunun ilk kez olmadığı söylendi. Devam eden açıklamada Türkiye devletinin bu bölgeye yönelik geliştirdiği aşırı dinci cihatçılarla kontr-gerilla saldırıları yapma politikasına değinilirken bunun yanı sıra Avusturya’nın başkenti Viyana başta olmak üzere Avrupa’da çeşitli şehirlerden genç ve Türkiyeli insanların sözde „cihat“ naralarıyla buradaki kirli savaşa yollandığı, 40’ı aşkın kişinin yaralı olarak geri döndüğü ve Avusturya devletinin bu duruma göz yumduğu söylendi. TDGBP’nin açıklamasında tüm bu kirli savaş ve emperyalist saldırganlığın sorumlusunun ve bu katliamın mükelleflerinin öncelikle Türkiye olmak üzere orada Türkiye üzerinden kendi çıkar ve politikalarını korumaya ve geliştirmeye çalışan emperyalistler olduğunun altı çizildi.

„Yaşasın enternasyonel dayanışma“, „Susma sustukça sıra sana gelecek“ gibi sloganların atıldığı eylem platform adına „Biz bunların takipçisi olacağız, yakalarını bırakmayacağız, devrimcilerle ve demokratlarla her zaman sokaklarda-meydanlarda olacağız“ açıklamasından sonra son buldu.