Anasayfa , Avrupa , Carlo Guiliani Ölümsüzdür!

Carlo Guiliani Ölümsüzdür!

DUİSBURG | 17 – 07 – 2011 | 2001 yılında Polis tarafından hunharca katledilen Carlo Guiliani´yi ölümünün 10. yıl dönümünde Duisburg’daki anti faşistler tarafından bir anma yürüyüşü düzenlendi. Cuma günü saat 18:00’de Duisburg Tren garında başlayan yürüyüşe, YDG’lilerin de içinde aktif yer aldığı yaklaşık 100 kişi katılım sağladı.

Yürüyüşte Devlet tarafından katledilen Devrimcilerin dövizleri ve eylem birliğinin ortak pankartı taşındı. Yoğun bir şekilde bildiriler dağıtıldı ve çarşı merkezine gelindiğinde merkezi iki noktada açıklama ve konuşmalar okundu. Genel olarak genç kitlenin katılım sağladığı yürüyüşün dinamik ve canlılığı gözden kaçmıyordu.

İtalyan güvenlik güçleri tarafından G-8 Zirvesinde başına ateş edilerek katledilen  23 yaşındaki Carlo Guiliani devletin ne ilk ne de son kurbanıydı. 1967 yılında Komünist Partisi üyesi Philip Müller bir eylemde Polis tarafından katledilmişti. 18 Ekim 1977 de Alman Devleti Andreas Baader, Ulrike Meinhoff, Gudrun Ensslin ve Jan Carl Raspe’yi öldürdü. 1994 yılında afişleme yaparken yakalanan Kürdistanlı Halim Demir başına ateş edilerek katledildi ve daha geçtiğimiz yıl Stuttgart 21 Eylemlerinde eylemcilere kaba kuvvet kullanan Polis bir eylemcinin kör olmasına neden olmuştu. Alman devleti aynı zamanda Türkiye’deki F tipi cezaevlerinin yapılmasını da desteklemişti.

YDG’liler, emperyalizm ve uşaklarının politikaları karşısında sessiz kalmayacaklarını, Carlo, Ulrike, Metin Lokumcular’ı unutmayacaklarını açıklayarak yürüyüşü sonlandırdılar.