Anasayfa , Manset , ”Bombalı eylem yapacaklar ” telefonu ile 2 ay tutsak kalan YDG’lilere beraat!

”Bombalı eylem yapacaklar ” telefonu ile 2 ay tutsak kalan YDG’lilere beraat!

Türkiye |15.02.2017| 2015 yılında Cizre’de “bombalı eylem yapacakları” yönlü asılsız bir ihbarla gözaltına alınarak tutuklanan YDG(Yeni Demokrat Gençlik)’liler, bugün görülen duruşmada “delil yetersizliğinden” beraat etti.

2015 yılında “TİKKO üyeleri Cizre ya da Irak’ta bombalı eylem yapacak” şeklinde bir telefon ihbarı ile Cizre’ye giden 4 YDG’li gözaltına alınmış, 2 ay hapishanede tutulan YDG’liler ilk duruşmalarında tahliye edilmişlerdi. Aralarında başka bir davadan tutuklu olan YDG’li Elif Kaya’nın da bulunduğu 4 YDG’linin davasının bugün 3. duruşması görüldü.

 

“Suçlamalara dair tek bir delil yok!”

Cizre 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savcı, YDG’lilerin eşyaları içerisinde bulunan dergi ve yayınların “örgüt üyeliğine” yeterli delil teşkil etmediğini belirterek YDG’lilerin beraat edilmesini talep etti. Önceki savunmaları tekrar eden YDG’lilerin avukatı ise bilirkişi raporlarında yer alan aleyhe bilgileri kabul etmediklerini ve müvekkillerinin üzerine atılı suçlamalara dair hiçbir delil olmadığını belirterek beraat istedi. Duruşma sonucunda mahkeme heyeti, YDG’lilerin beraatına karar verdi.