Anasayfa , Haberler , Devlet Terörü: DHF'li 23 kişi gözaltında

Devlet Terörü: DHF'li 23 kişi gözaltında

TÜRKİYE | 25 – 02 – 2011 | Dünden itibaren çeşitli illerde Halkın Günlüğü Gazetesi çalışanlarına ve Demokratik Haklar Federasyonu’na dönük olarak sürdürülen eş zamanlı polis saldırısında 23 kişi gözaltına alındı.

İstanbul, Zonguldak, Amed, Adana, Mersin, İskenderun ve Hatay’da ev ve kurum baskınlarıyla başlayan devlet terörü sonucunda aralarında Halkın Günlüğü Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hıdır Gürz ve gazetenin Mersin şube temsilcisi Deniz Kısmetli’nin de olduğu; ikisi DHF temsilcisi toplam 23 DHF faaliyetçisi gözaltına alındı.

Gözaltında tutulan DHF faaletçileri ve Halkın Günlüğü gazetesi çalışanlarının Cuma günü savcılığa sevk edilceği belirtilirken, gözaltı nedenleri ise katıldıkları miting ve basın açıklamalarında slogan atmak olarak ifade edildi.

AKP hükümetinin ilerici ve devrimci muhalefete yönelik saldırılarının bir parçası olan devlet terrörü devam ediyor. Bütün demokratik, ilerici kurumların ve aydınların ortaklaşa karşı koymaları, seçim sürecinde de bu ve buna benzer saldırı, gözdağı, tutuklama operasyonlarının daha da yaygınlaşacağı olasalığına karşı, Kürt dinamiklerinin, devrimci, sosyalist güçlerin hazırlıklı olmaları gerektiği bir kez daha kanıtlandı.